Mc-förare svårt skadad efter krasch i Göteborg

ANNONS
|

Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst, uppger att polisen fick kännedom om olyckan klockan 10.40 på onsdagsförmiddagen.

– Enligt initiala uppgifter har en personbil och motorcykel krockat längs länsväg 155 mellan Lundby och Arendal, uppgavBrehm vid 10.50-tiden.

Enligt räddningstjänsten inträffade olyckan i höjd med Syrhålamotet.

– Det är en personbil och en motorcykel som är inblandade. Vi finns på plats med ambulanspersonal och arbetar vid platsen och polisen är på väg, berättadeBengt Andersson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg kort efter olyckan.

Kraschen ska ha skett i riktning in mot centrum uppger Andersson som också uppgav att en person hade körts i ambulans till sjukhus.

ANNONS

Mc-föraren livshotande skador

Ulla Brehm på polisen uppger att mc-föraren fick läkarvård iambulansen som larmades till platsen och att båda de inblandade fordonen togsi beslag av polisen efter kraschen.

– Enligt uppgifter från ettvittne ska motorcykeln hafått sladd och efter det kört in i personbilen och gått omkull. Det är inte polisens uppgifter utan från ett vittne. Vad jag förstår sövdes mc-föraren ner i ambulans av en läkare på vägen till sjukhuset, säger Ulla Brehm på polisen.

Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour uppgav efter olyckan att mannen vårdades för livshotande skador.

Under onsdagseftermiddagen har mannens skadeläge förbättras.

– Hans skadeläget är nu fortsatt allvarligt, men stabilt, säger Lisa Räng vidSahlgrenska universitetssjukhusets pressjour.

Polisen uppger att man har skrivit en trafikrapport efter händelsen, men att man i nuläget inte misstänker något brott i samband med olyckan.

ANNONS