Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

WESTLENK.jpg
Lisbeth Sundén Andersson (M) rasar efter GP:s artikel där Trafikverkets projektledare för Västlänken, Bo Larsson, uttalar sig om tågtunnelns kapacitet. Bild: Bengt Kjellin/Stefan Berg

M-politiker om Västlänkens projektledare: "Byt jobb"

Riksdagsledamoten Lisbeth Sundén Andersson (M) från Göteborg menar att Västlänkens projektledare Bo Larsson har tappat all trovärdighet. "Byt jobb Bo du har gjort ditt" skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Under GP:s granskning av argumenten i Västlänksdebatten konfronterades Bo Larsson, Trafikverkets projektledare för Västlänken, med att ha spridit missvisande siffror om tågtunnelns kapacitet.

Under intervjun citerade han då Ingemar Stenmark genom att säga "Det är svårt att förklara för dem som inget begriper."

LÄS MER: Projektledaren: "Det är svårt att förklara för dem som inget begriper"

Citatet har nu fått riksdagsledamoten Lisbeth Sundén Andersson att reagera. I ett inlägg på Facebook skriver hon:

"Om det inte handlat om VL och Bo Larsson (brukar inte namnge tjänstemän men här måste det göras) på Trafikverket hade man aldrig kunnat drömma om att en statlig tjänsteman skulle uttala sig så extremt förolämpande om de som inte tycker som vad han gör ! ” Inte förstår ...” Byt jobb Bo du har gjort ditt !"

nyskarmdump.jpg
Skärmdump av Lisbeth Sundén Anderssons Facebookinlägg 2018-03-05.

Anser att projektledaren har tappat trovärdighet

Lisbeth Sundén Andersson har under en längre tid gått emot partilinjen och varit kritisk till Västlänken, som hon kallar ett ogenomtänkt och omodernt förslag.

Hon säger att Bo Larsson med sin kommentar kallar henne och alla som är skeptiska till Västlänken för idioter.

– Han har tappat all trovärdighet. När man uttalar sig på det viset om göteborgarna. Tror du att någon enda människa kommer att lita på honom mer, säger hon.

Det är ganska ovanligt att en riksdagspolitiker går ut såhär och kommenterar en enskild tjänsteman. Hur kommer det sig att du skriver detta?

– Jag har läst på om Västlänken sedan 2009. Jag känner mig rätt extremt påläst om Västlänken. Kallar han mig för idiot så får han skylla sig själv, säger Lisbeth Sundén Andersson.

Trots kritiken och att hon uttryckligen säger till Bo Larsson att byta jobb vill Lisbeth Sundén Andersson ändå inte påstå att hon kräver projektledarens avgång.

– Nej, jag kräver inte hans avgång. Jag ger honom bara ett tips om att byta jobb eftersom han har förlorat all trovärdighet i den här frågan, säger Lisbeth Sundén Andersson.

En splittrande fråga hos Moderaterna

Att det har funnits en splittring inom Moderaterna gällande Västlänken har varit känt sedan tiden för folkomröstningen om trängselskatt, vilket kulminerade i att Martin Wannholt uteslöts ur partiet.

När Jonas Ransgård, Moderaternas gruppledare i Göteborg, får höra om Lisbeth Sundén Anderssons kommentar påpekar han också att han inte är förvånad.

– Det får stå för henne. Hon har nog varit rätt tydlig genom hela det här projektet med vad hon tycker så det är inget väldigt chockerande, säger Jonas Ransgård.

I en skriftlig kommentar till GP avböjer Bo Larsson att möta kritiken som riktas mot honom.

Mest läst