Auktion draghjälp till Musikhjälpen

ANNONS
|

I går avslutades välgörenhetsprojektet Musikhjälpen. För att maximera antalet insamlade kronor arrangerades därför en auktion i går mitt i Nordstan. Bland objekten, som hade skänkts från både företag och privatpersoner, fanns bland annat konst, smycken och elektronik.

Auktionsförrättare för dagen var Knut Knutson, känd från SVT:s Antikrundan.

– Det känns pirrigt samtidigt som det känns bra för att pengarna går till någonting meningsfullt, säger han till GP precis innan auktionen sätter i gång.

Och trots stor uppslutning skulle Knut Knutson få kämpa för att få i gång vilja att buda bland åskådarna. Biljetter till en galapremiär gick till en ensam budande för 200 kronor. Alice Hamrin från Eskilstuna betalade 600 kronor, drygt halva utropspriset, för tavlan Gravid kvinna.

ANNONS

– Den är väldigt vacker, säger hon om tavlan. Jag gillar kvinnans utstrålning.

Fyndandet fortsatte. Ett par afrikanska smycken gick för 75 kronor. Två biljetter till föreställningen Kikkiland samt ett signerat exemplar av en Wizexvinyl nådde upp i 100 kronor. Tillsammans. Och då kostar en ordinarie biljett 280 kronor. En säregen giraffåtölj i papier-maché såldes för 300 kronor. Men först när auktionsförrättaren själv lagt ett ensamt bud.

En av dem som passade på att göra flera fynd var Karlstadbon Per Ljungberg. Speciellt glad var han över IFK Göteborg-tröjan som var signerad av samtliga spelare i A-laget. Ordinarie pris för en osignerad tröja kostar i dagsläget 650 kronor. Per Ljungberg kom undan med 500 kronor.

– Jag flyttade från Göteborg 1985 men har alltid hejat på Blåvitt. Så när jag ser tröjan blir jag nostalgisk.

En person med Gaissympatier lyckades buda till sig en motsvarighet för 400 kronor. Häckensupportern 300 kronor.

Auktionen avslutades med att en cykel värd 5300 kronor budades ut för 4000 kronor samt att en helt ny moped såldes för 3800 kronor. Värde: 7900 kronor.

ANNONS