"Det känns 200 procent bättre i år"

Stor spelaromsättning som vanligt, men Malkolm Moenza ser till att Gais även har kontinuitet. Mot Norrby var den unge veteranen kapten för första gången i sin karriär.…– Det fortsätter jag gärna med, säger han efter segern.

ANNONS
|

Han är bara 23 år, men har tillhört seniortruppen sedan 2012. Det kan ingen i dagens Gais matcha – och Moenza har märkt hur hans roll förändrats under åren.

– Man har spelat med många nya gubbar varje år och börjar få en ny roll i laget. Man tar större ansvar och får lära de nya gubbarna hur det är här, hur kulturen i Gais är. Det är bara kul, säger han.

Även i år har ledningen förstärkt laget med ett tiotal nyförvärv, varav många fick chansen i går. Bland andra Arvin Shojaee, som också var den som avgjorde matchen när han nickade in 2–0 i den andra halvleken.

ANNONS

Innan dess hade Luka Mijaljevic kyligt placerat in 1–0 och Gais borde ha gjort fler mål. Grönsvart var nämligen spelmässigt överlägset, och dessutom en man mer under större delen av matchen.

Tränare Benjamin Westman var nöjd med att anfallsspelet börjar lossna – och med att laget höll nollan. Och han känner ingen stress över att hinna få ihop ett lag av de många nyförvärven,

– Nej, alltså det känns 200 procent bättre än förra året. Nu har vi ju truppen på plats och kan arbeta med den här gruppen. Förra året var det provspelare inne i slutet av januari. Jag tycker att vi känns mycket mer solida som grupp, säger Westman, som inte vill avslöja vem som blir kapten i år, men som gärna hyllade sin trogne mittfältare Moenza.

– Jag har ju känt honom sedan han var 14 år och han leder med exempel. Hans sätt och energi och glimten han har i ögat hela tiden, det smittar av sig.

Bland nyförvärven utmärkte sig vänsterbacken Niclas Andersén och innermittfältaren Andreas Peterson extra i går.

– Han växte verkligen in i det när han blir lite mer spelbar. Och han kommer mer till sin rätt när han har en balansroll på mittfältet, säger Westman om Peterson.

ANNONS

Har du höga förväntningar på nyförvärvet Dusan Djuric?

– Oh ja, den centrala spelaren har vi inte haft i Gais på många år. Var han än är på planen så vill han ha bollen, och det är ju så vi vill spela fotboll. Det känns väldigt kul och optimistiskt, vi börjar få ordning på grejerna.

Negativt för Gais var dock att mittbacken Carl Nyström tvingades utgå med en skada i foten.

ANNONS