Göteborgsartisten Bosson lyfte från Atatürk-flygplatsen i Istanbul timmar före terrorattacken.
Göteborgsartisten Bosson lyfte från Atatürk-flygplatsen i Istanbul timmar före terrorattacken.

Göteborgs-artisten en hårsmån från terrordådet

Artisten Bosson lyfte från Istanbuls flygplats bara timmar innan terrorattacken. När han landade i Kiev chockades han av hur nära var att drabbas av terrordådet. - Det är många gånger jag har bytt flyg i Istanbul, säger han till SVT Nyheter.

ANNONS
|

Staffan Olsson, känd med artistnamnetBosson, är från Göteborg, och mellanlandar ofta i Istanbul på väg till spelningar i Asien eller Östeuropa.

I tisdags befann han sig på Atatürkflygplatsenför att flyga till Kiev. Resan blev dock försenad. När planet väl taxade ut till avfartsbanan stannade det plötsligt innan motorerna stängdes av och personal undersökte flygplanet.

- Efteråt informerade piloten om att man var tvungen att inspektera planet. Det gav lite obehagskänslor och nu funderar man såklart om de redan hade information att något var på gång, säger han till SVT.

LÄS MER: Många döda och skadade i attack mot Atatürkflygplatsen

ANNONS

När han landade två timmar senare i Kiev nåddes Staffan Olsson av informationen om bombdådet på Atatürkflygplatsen och att många var omkomna eller skadade. Han berättar för SVT att först när han anlände till sitt hotell så insåg han hur nära dådet han befunnit sig och att han varit en hårsmån från att själv drabbas. Många anhöriga hörde också oroligt av sig.

- Det är så tragiskt, jag känner verkligen med de som blivit drabbade. Det här måste få ett slut, säger han.

Väl i Kiev ska Bosson medverka som jurymedlem i skönhetstävlingen Miss Ukraina, samt göra ett uppträdande. Redan på torsdagen planerade han att flyga hem till Sverige, via Istanbul, men nu vet han inte riktigt hur planerna ser ut.

LÄS MER: Därför skedde terrorattacken i Turkiet

ANNONS