Foto: Petter Trens
Foto: Petter Trens

Zazzi: "Det minsta vi kan göra är att cykla ett varv"

Hur man laddar bäst för sju mils cykling i ett Göteborg i stekande sol? – Pasta, säger stjärnkocken Alexandra Zazzi, som tillsammans med Expedition Robinson-kollegan Susanne Rittedal körde Göteborgsgirot till förmån för Stadsmissionen på lördagen.

ANNONS
|

Strax efter klockan 11 stod Zazzi och Rittedal, båda kända från tv:s Expedition Robinson, i täten inför starten av Göteborgsgirots 70 kilometersträcka på lördagen. Båda taggade för att åka vackra Göteborg runt, säger de.

– Jag åt en väldigt god pasta igår, säger Zazzi som svar på frågan om hur man bäst laddar för sju mil i stekande sol.

– Jag med, men min var antagligen inte like god som hennes, säger Rittedal med en nick åt stjärnkocken.

Hon är liksom Motörheads trummis Mikkey Dee, bland de oftast återkommande ambassadörerna för Stadsmissionen i Göteborg. Organisationen har sedan länge kombinerat välgörenhet med motion som i Göteborgsvarvet, och Göteborgsgirot. Zazzi, liksom flera andra stjärnkockar som Håkan Thörnström och Mats Nordström, cyklade i år loppet för Team Stadsmissionen i syfte att bidra till ökat intresse för välgörenhet.

ANNONS

– Stadsmission gör så mycket för utsatta i samhället och om vi kan belysa deras jobb är det minsta vi kan göra att cykla ett varv, säger Zazzi.

Mats Nordström har en något senare starttid än Zazzi, och berättar att han utmanades att köra de här sju milen.

– Jag köpte en cykel för två månader sedan, och har provkört banan en gång. Bergsjöbacken blir en utmaning, säger han.

Team Stadsmissionen på Göteborgsgirot drar också in ungefär 150 000 till Stadsmissionen.

– Dels från startavgifter och dels från en affär som bidragit för att göra detta lyckat, säger Anette Tingets som är eventansvarig på Stadsmissionen.

Pengarna går till Stadsmissionens barn- och ungdomsarbete.

– Bland annat till vårt sommarkollo så vi kan ge fler barn ett oförglömligt sommarminne. Sedan gör vi något nytt nu, för den som inte vill cykla. Då kan man komma hit och lämna grejer, något som vi gör i samarbete med Fritidsbanken i Angered. Det är en form av bibliotek där man kan låna skridskor, fotbollsskor, för vi vill gärna att idrott ska vara för alla, säger Tingets.

ANNONS