Det var den 9 december som Göteborgs synagoga utsattes för ett brandattentat.
Det var den 9 december som Göteborgs synagoga utsattes för ett brandattentat. Bild: Nora Lorek/TT

Ännu en häktad för attacken mot synagogan

En 18-årig man häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för inblandning i attacken mot Göteborgs synagoga den 9 december.

ANNONS
|

Mannen är den andra som häktats misstänkt för inblandning i brandattentatet mot Göteborgs synagoga i december. Den nu häktade 18-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

Sedan tidigare sitter en 21-årig man häktad. Han greps misstänkt för inblandning några dagar efter attentaten.

– Det sitter en misstänkt person häktad sedan tidigare och han omhäktades på fredagen, sa polisassistent Emma Lindberg till GP på fredagen.

I övrigt är polisen förtegen om fallet.

Väckt starka reaktioner

Det var lördagen den 9 december som en grupp personer slängde in brinnande föremål på gården vid synagogan. I ett församlingshus intill pågick en ungdomsfest, bränderna dämpades dock av ett kraftigt regn.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Avsky och kritik efter attacken

Attacken mot Göteborgs synagoga har väckt starka reaktioner, både bland politiska och religiösa ledare runt om i Sverige. Statsminister Stefan Löfven har tidigare uttryckt en tillfredsställelse över att polisen lyckats gripa misstänkta gärningsmän.

– Den här antisemitismen och judehatet ska inte ha någon som helst plats i vårt samtal, sa Stefan Löfven till GP i december.

ANNONS