Workshopen "Sluta skjuta upp!" sköts upp

I en workshop på Göteborgs universitet ska studenter få lära sig hur man får bukt med uppskjutarbeteende. Nu har evenemanget skjutits upp till ett senare datum.

ANNONS
|

I en workshopmed namnet "Sluta skjuta upp!" ska studenter få hjälp med att sluta skjuta upp saker. En psykolog från Akademiehälsan ska lära studenterna hur man känner igen sitt uppskjutarbeteende och kan ta första steget mot en förändring. Nu har den workshopen skjutits upp till början av november.

– Humanistiska fakultetenbygger om sina lokaler. Det var svårt att veta hur mycket det skulle låta, så vi valde att flytta fram det lite grann och byta lokaler. Dessutom var det höstlov det datumet, säger Gunilla Johnander Parlenvi, utredningshandläggare vidHumanistiska fakultetskansliet.

Inte skjutits upp tidigare

Uppskjutarbeteende, eller prokrastrinering som det också kallas, är ett väldigt vanligt problem bland studenter. Det kan innebära att man istället för att plugga inför en viktig tenta prioriterar att göra all annat först. Till exempel städa, diska eller titta på tv. Workshopen har varit återkommande under flera år och ska ha varit efterfrågad bland studenterna.

ANNONS

– Anledningen att man skriver så här i kalendariet är för att studenter kan ha sett det gamla datumet och inte vet om att det är flyttat, sägerGunilla Johnander Parlenvi.

Har det hänt att evenemanget har skjutits upp tidigare?

– Nej, inte vad jag vet.

Orsaken den här gången varinte uppskjutarbeteende från er sida?

– Nej, så var det inte.

ANNONS