Vittnet: Jag såg honom komma ut

Under torsdagskvällen gick en man in och sköt i en fullsatt restaurang i Angered, Göteborg. Mannen ska ha skjutit mot taket, och sågs sedan fly från platsen på en motorcykeln. Ingen skadades i samband med händelsen. Polisen jagar nu den misstänkte gärningsmannen.

ANNONS
|

Vet du mer? Hör av dig till oss! Via mejl: webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10,031-17 20 10.MMS/SMS: 720 10

Det var strax efter klockan 18 på torsdagskvällen som polisen fick det första larmet. En gärningsman hade gått in på en fullsatt restaurang i Angered och öppnat eld.

Ett vittne som befann sig i området såg hur en man en stund före sex på kvällen kom körande på en motorcykel som han parkerade vid en gräsmatta intill restaurangen. Mannen hade en större ryggsäck på sig.

– När han gått in, hörde jag ett tiotal skott avlossas. Sedan ser jag honom komma ut, han går lugnt, utan att springa tillbaka till motorcykeln och bränner iväg, säger vittnet.

ANNONS

Vittnet hann inte uppfatta fler detaljer kring mannens klädsel, annat än att han bar keps.

Ska ha skjutit mot taket

Enligt uppgifter till polisen var gärningsmannen klädd i militärfärgade byxor och sköt mot taket med ett automatvapen. Inga personer skadades i samband med skottlossningen.

– Han har avlossat flera skott mot taket, och vi har flera vittnen som berättar att han flytt på någon form av motorcykel. Han ska ha varit maskerad, troligen med någon form av halsduk eller liknande,säger Ulla Brehm.

Polisen sökte efter den misstänkte gärningsmannen under natten.

Bekräftar skottlossningen

Strax efter händelsen började polisen spana i området och förhöra vittnen. Platsen spärrades även av för en teknisk undersökning. En förundersökning gällande grovt olaga hot respektive vapenbrott är inledd.

Vid 20.20-tiden kunde polisen bekräfta att man har gjort fynd vid platsen.

– Vi har hittat tomhylsor, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Ingen är ännu gripen. Polisen har under natten genomför en teknisk undersökning av platsen.

– Vi vet inte vilka eller hur många som befunnit sig på restaurangen än, men det finns som sagt flera vittnen, säger Ulla Brehm.

På morgonen fortsätter polisen att jobba med fallet. Enligt polisen jobbar man utifrån flera olika arbetshypoteser.

– Förmodligen ville någon skrämmas av någon anledning. Hade man velat skjuta en person hade det varit väldigt lätt med tanke på hur många som fanns i lokalen och vilket vapen som personen använde sig av, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman på morgonen.

ANNONS

Manifestation mot våld

Under torsdagskvällen hölls en manifestation mot våld vid Blå stället i centrala Angered. Kulturhuset har efter skjutningen dock stängt sin verksamhet. Zana Mohammad från Interreligiösa centret var en av initiativtagarna till manifestationen och befann sig på Blå ställen när de initiala uppgifterna om skjutningen kom. Han bekräftar att aktiviteter tillfälligt avbröts.

– Vilåste dörrarna i enlighet med de rutiner som finns. Men när vi fick veta att det inte hade hänt alldeles i närheten och att ingen kommit till skada, valde vi att fortsätta mötet. Händelsen gör att det bara känns ännu viktigare att vi alla samarbetar för att mobilisera ett tryggare Angered, säger han.

ANNONS