Stor odling. När polisen slog till mot lägenheten, som ligger i en villa i Västra Göteborg, träffade man på en omfattande cannabisodling.
Stor odling. När polisen slog till mot lägenheten, som ligger i en villa i Västra Göteborg, träffade man på en omfattande cannabisodling.

Villalägenheten var mer växthus än bostad

ANNONS
|

Trerumslägenheten ligger i en villa i västra delarna av Göteborg. När polisen gjorde en husrannsakan i bostaden i början av juni i år möttes de av cannabisodlingar i varje rum. Stora odlingstält stod uppställda runt om i lägenheten och cannabisplantor i olika stadier växte fram under växthuslampor. Det fanns också nedklippta och torkade plantor samt mängder av utrustning för odling.

När polisen gjorde sin brottsplatsundersökning skrevs följande notering gällande omfattningen:

"Nyttjandet av lägenhetens ytor ger intryck av att odling av cannabis varit det primära och där boendet varit sekundärt betingat"

En man i 50-årsåldern som haft tillgång till villalägenheten greps och anhölls i samband med polisinsatsen. Han häktades senare och åtalades under torsdagen misstänkt för grovt narkotikabrott.

ANNONS

Kammaråklagare Anette Wiberg Koffner konstaterar att det rört sig om "professionell cannabisodling och att det handlat om stora mängder".

Mannen misstänks utöver grovt narkotikabrott även för vapenbrott och häleri. Han riskerar två års fängelse för narkotikadelen. Enligt åklagaren nekar han till brott.

I samma mål åtalas även två män i 25-årsåldern. En av dem misstänks för delaktighet genom att ha hjälpt till att klippa och packa cannabisen i villalägenheten. Den andre har också varit i villalägenheten men är inte misstänkt för delaktighet. Men när polisen gjorde husrannsakan i hans egen lägenhet i Linnéstaden hittade man ytterligare en cannabisodling. Den var dock mindre och mannen åtalas därför för narkotikabrott av normalgraden.

De två yngre männen ska enligt åklagaren ha medgivit vissa omständigheter men ska inte ha erkänt några brott.

ANNONS