Vilksdebatten inställd - igen

ANNONS
|

- Vi har inte lyckats hitta någon annan lokal. Tråkigt nog går det inte att genomföra mötet i Göteborg, säger Gustav Nipe, förbundsordförande för Ung Pirat.

Det har varit många turer kring mötet med konstnären Lars Vilks.

På onsdagsförmiddag kom beskedet att paneldebatten flyttats från torsdag kväll till fredag eftermiddag. Orsaken är en utbredd oro bland lärare som skulle ha sitt årsmöte samtidigt i Folkets hus.

Några timmar senare, strax efter klockan tre på eftermiddagen, meddelades att mötet inte blir av på fredag heller. Denna gång krockar det med en planerad föreställning hos Dansforum, som är hyresgäst i Folkets Hus.

ANNONS

- De hade redan sålt en massa biljetter. Om Vilksmötet hade blivit av, skulle arrangörerna på Dansforum varit tvungna att blåsa av, säger Lina Lindqvist, vd på Folkets Hus i Göteborg.

Hon betonar att många av deltagarna och besökarna på Dansforum är barn och ungdomar, vilket gör frågan om säkerhet extra viktig. Då hjälper det inte att lokalen ligger i en helt annan del av byggnaden.

- För oss är det självklart att vi i första hand tar hänsyn till synpunkter från en ordinarie hyresgäst. Det hade blivit betydande krångel för Dansforum om de tvingats ställa in föreställningen, säger Lina Lindqvist.

Att Piratpartiets ungdomsförbund bjudit in till panelsamtal med konstnären Lars Vilks har väckt stor uppmärksamhet. Som GP berättade i går krävs stora polisinsatser för att garantera säkerheten.

Nu blickar Ung Pirat framåt:

- Jag tycker det är en tragedi att man inte vågar hålla mötet i Göteborg. Vi kommer att försöka ordna ett möte med Lars Vilks någon annanstans. Kanske får vi hyra en bunker eller någon gammal flygflottilj, säger Gustav Nipe.

ANNONS