Vild polisjakt i östra Göteborg

En mc vägrade stanna på polismans tecken under tisdagskvällen. Tre polisbilar drogs då in i en polisjakt i östra Göteborg. Flera göteborgare chockades av händelsen.

ANNONS
|

– Jag satt i godan ro på min balkong när jag hörde en oljuden från gatan. Först var det bara mc-killen som jagades av en mc-polis, men sen kom de tillbaka och då var det två polisbilar med också samt piketen, berättar ett vittne till händelsen för GP.

Vad tänkte du när du såg polisjakten?

– Det var riktigt så att jag kände: "Herregud, vad har människan gjort?"

Jakten började vid Kvibergs kyrkogård strax innan klockan 17:30 på tisdagskvällen.

– Efterföljandet började i Kviberg och sen fortsatte det via artillerigatorna och runt på mindre gator, berättar polisens pressinformatör Hans Lippens.

ANNONS

Polisjakten fortsatte sedan från Gamlestaden mot Hjällbo.

– Det senaste var att han var synlig vid gula villorna i Gamlestaden och där fick vi stopp på honom, fortsätter Lippens.

Föraren kontrolleras

Det är än så länge oklart vilka brott föraren kan ha brutit mot.

– Nu ska vi kontrollera hans status och se vilka rubriceringar som kan bli aktuella.

Ett ögonvittne berättar för GP hur den flyende motorcykeln dundrade förbi honom:

–Vild polisjakt i Gamlestaden. Motorcykeln körde på Lars Kaggsgatan i säkert 80 kilometer i timmen. Flera polisbilar kom sekundersenare och nu är helikoptern med i jakten.

Senare under kvällen kunde polisen bekräfta att mannen fått följa med polisen till sjukhus. Detta efter att man konstaterat att han gjort sig skyldig till flera brott.

–Han som körde motorcykeln är i40-årsåldern. Mannen är nu misstänkt för drograttfylla och motorcykeln var avställd och hade körförbud. Man tar med honom till sjukhus för att ta prover på honom, meddelade polisens pressinformatör Hans Lippens.

Motorcykeln står kvar där mannen greps.

ANNONS