Vidar, 9, hittade vapen vid badplats

ANNONS
|

I måndags var Vidar Lindskog ute och lekte med tre andra kompisar när de fick syn en påse bakom Shellmacken som ligger på andra sidan vägen från Askimsbadet.

– Vi drog ut påsen och där låg det en massa gevär. Jag blev chockad och undrade om det fanns någon i närheten som haft dem med sig, säger Vidar.

Påsen låg undanstoppad i en buske, alldeles i utkanten av en skogsdunge. När vännerna såg vad som fanns inuti, släppte de påsen och rörde sig därifrån. De gick hem till en av kompisarna och larmade vuxna om vad de hittat. Strax före sextiden på kvällen larmade föräldrarna polisen.

ANNONS

Kan ha legat länge

Polisens presstalesman i Väst Peter Adlersson bekräftar att man hittat vapen i Askim. Det rör sig om fem jaktgevär som troligtvis har legat i några år, eftersom de var rostiga när de fyra kompisarna hittade dem.

– Vi fick in larmet 17.58. En mans son hade hittat en svart sopsäck med vapen bakom en Shellmack. Vi har varit på plats och tagit det i beslag och skrivit en anmälan om brott mot vapenlagen, säger han.

Polisen ska nu undersöka om gevären är skarpladdade. Enligt Peter Adlersson är det inte särskilt vanligt att privatpersoner hittar gömda vapen.

– Men det händer. En del personer gömmer sakerna ute i skogen, gräver ner dem. Vi brukar få in ett sådant ärende någon gång per år, säger han.

"Var jättespännande"

Hur föräldrarna reagerade på nyheten att det låg vappen där barnen var ute och lekte, råder det dock olika uppfattningar om. Vidars mamma Petra Lindskog blev uppringd av sin son minuterna efter att barnen hittat gevären.

– Jag blev så klart väldigt orolig. Han ringde mig på vägen därifrån och jag sa att han absolut inte får röra något, berättar hon.

Vidar ser däremot annorlunda på det hela.

– Mamma tycker att det var jättespännande, säger han.

ANNONS
ANNONS