Isabella Morf, hennes make Herbert och sonen Thore efterlyser bojens ägare. Deras Alaskan Malamute Arkis och huskyn Kenai älskar sin leksak.
Isabella Morf, hennes make Herbert och sonen Thore efterlyser bojens ägare. Deras Alaskan Malamute Arkis och huskyn Kenai älskar sin leksak.

Vems boj har hamnat hos familj i Schweiz?

Schweiziska familjen Morf hittade en boj med namn och nummer på när de var på semester. Idag är det hunden Arkis favoritleksak, men familjen har fått dåligt samvete och vill hitta ägaren.

ANNONS
|

Det var under familjen Morfs semester i danska Ålbæk som de hittade bojen. Närmare bestämt var det deras hund Arkis, en karismatisk Alaskan Malamute, som plötsligt kom dragandes med bojen.

–Arkis hittade bojen en morgonpå stranden. Han var så stolt när han tog med den tillbaka till sommarstugan. Sedan dess är det hans favoritleksak, berättar Isabella Morf.

Eftersom Arkis blev så pass fäst vid den så tog familjen med sig bojen under resten av resan. När semestern väl var slut var det inget snack om vad man skulle göra av leksaken.

–Vi tog med oss bojen hem till Schweiz, förklarar Isabella.

ANNONS

Tror ägaren är från Göteborg

Väl hemma drabbades emellertid familjen av dåligt samvete. Nu vill nästan hela familjen hitta bojens ursprungligaägare och göra rätt för sig.

Bojen är i all sin enkelhet vit med två olika typer av smalare rep knuta till sig. Det ena är vitt och grönt medan det andra är blått med ett orange flöte i slutet. Namnet Tommi står skrivet på den, tillsammans med ett telefonnummer.

–Tyvärr får vi inte tag i ägaren, men telefonnumret får oss att tro att han troligen är från Göteborg.

Arkis vill behålla bojen

Den lilla familjen Morf ochderas två hundar besökte Ålbæk underskollovet mellan den 28 september och 15 oktober. Det är alltså under den här perioden som ägaren till bojen borde ha märkt av att bojen saknades.En av familjemedlemmarna är förvisso inte speciellt förtjust i tanken att ge tillbaka bojen.

– Arkis vill behålla bojen så vår tanke är attden tidigare ägaren ska fåen fin julklapp per post. Det blir alltså som en form av betalning och tack för att vi fått denna utmärkta present, menar Isabella Morf.

Nu behöver vi er hjälp för att lokalisera den tidigare ägaren till bojen.

Känner du igen bojen på bilden?

Ring oss på031-17 20 10

Mejla till72010@gp.se

SMS:a ditt tips till sms: 720 10

ANNONS