Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Varvets knattetävling lockade 8000 i helgen

Var tionde minut var det uppvärmning för Göteborgsvarvets minsta deltagare och sedan gick startskottet. På söndagen var det barnens dag på Göteborgsvarvet i Slottsskogen med 5 000 knattar.

Minivarvet för barn mellan 0 och 6 år började redan under lördagen men avslutades på eftermiddagen i går. Då hade runt 8 000 knattar i knallgula tröjor avverkat den 250 meter långa banan nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen. 

Barnen skickades i väg i grupper med 10-15 deltagare per gång och varenda en gick hem med medalj runt halsen. Solen strålade och föräldrar och syskon hejade på. En av vinnarna, Sigrid, 6 år, sprang loppet för första gången tillsammans med sin mamma Anna Teghammar.

Hur gick det, tycker du?
– Snabbt, säger Sigrid.

På området erbjöds också andra aktiviteter i form av hoppborgar och klätterställningar. Lite längre bort var Wincent Krozer, 5,5 år, och Molly Jaenson, 4 år, i färd med att ta sig igenom en minihinderbana. De är rutinerade varvslöpare och deltog i loppet för fjärde gången och de springer gärna hand i hand.
– Detta är årets höjdpunkt och de tycker det är superroligt, berättar Anna, Mollys mamma.
Och de springer för allt det är värda och loppet är över på några minuter.
– Förra året gick det så fort att jag knappt hann se dem, säger Wincents mamma Jessica.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Snabba skor viktigast

Men för Max Morris, 5 år, var det premiär. Hans plan var att starta sakta och spurta på slutet med sina bästa springskor på fötterna.
– De är snabba, säger han och tittar ner på skorna.

Parallellt under söndagen pågick Lilla Göteborgsvarvet för barn i åldern 7–13 år med drygt 6 000 föranmälda deltagare.
– Men vi räknar med 7 000 totalt, säger Pernilla Pettersson, som höll i trådarna för Lilla Varvet.

Under året har Lilla Varvet arbetat i ett projekt tillsammans med fem skolor i Göteborg och en i Finspång. Projektet går under namnet Heja där syftet är att få unga mellan 7 och 13 år att röra på sig mer. Barnen har träffats två gånger i veckan. Undervisning i bra matvanor och hälsa generellt är också en del av projektet.

Mest läst