Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Varvets knattetävling lockade 8000 i helgen

Var tionde minut var det uppvärmning för Göteborgsvarvets minsta deltagare och sedan gick startskottet. På söndagen var det barnens dag på Göteborgsvarvet i Slottsskogen med 5 000 knattar.

Minivarvet för barn mellan 0 och 6 år började redan under lördagen men avslutades på eftermiddagen i går. Då hade runt 8 000 knattar i knallgula tröjor avverkat den 250 meter långa banan nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen. 

Barnen skickades i väg i grupper med 10-15 deltagare per gång och varenda en gick hem med medalj runt halsen. Solen strålade och föräldrar och syskon hejade på. En av vinnarna, Sigrid, 6 år, sprang loppet för första gången tillsammans med sin mamma Anna Teghammar.

Hur gick det, tycker du?
– Snabbt, säger Sigrid.

På området erbjöds också andra aktiviteter i form av hoppborgar och klätterställningar. Lite längre bort var Wincent Krozer, 5,5 år, och Molly Jaenson, 4 år, i färd med att ta sig igenom en minihinderbana. De är rutinerade varvslöpare och deltog i loppet för fjärde gången och de springer gärna hand i hand.
– Detta är årets höjdpunkt och de tycker det är superroligt, berättar Anna, Mollys mamma.
Och de springer för allt det är värda och loppet är över på några minuter.
– Förra året gick det så fort att jag knappt hann se dem, säger Wincents mamma Jessica.

Snabba skor viktigast

Men för Max Morris, 5 år, var det premiär. Hans plan var att starta sakta och spurta på slutet med sina bästa springskor på fötterna.
– De är snabba, säger han och tittar ner på skorna.

Parallellt under söndagen pågick Lilla Göteborgsvarvet för barn i åldern 7–13 år med drygt 6 000 föranmälda deltagare.
– Men vi räknar med 7 000 totalt, säger Pernilla Pettersson, som höll i trådarna för Lilla Varvet.

Under året har Lilla Varvet arbetat i ett projekt tillsammans med fem skolor i Göteborg och en i Finspång. Projektet går under namnet Heja där syftet är att få unga mellan 7 och 13 år att röra på sig mer. Barnen har träffats två gånger i veckan. Undervisning i bra matvanor och hälsa generellt är också en del av projektet.

Mest läst