Var missnöjd med personalen – tände eld på rummet

ANNONS
|

Mannen var inlagd på Östra sjukhuset när det den 8 december började brinna i hans sängkläder och säng inne på patientrummet.

Brandlarmet gick igång och personal sprang dit. Inne i rummet stod mannen framför 60 till 70 centimeter höga lågor som slog upp ur de brinnande möblerna.

Efter att personalen lyckats släcka elden med brandsläckare och visiterat honom hittades en tändare i hans jackficka.

Polispatrullen som anlände till sjukhuset körde mannen till en rättsmedicinsk avdelning. I bilen på vägen dit erkände 25-åringen att han tänt eld på rummet. Han berättade även att han gjorde det eftersom att personalen på avdelningen är korrupt.

ANNONS

- Jag gjorde det för att de inte lyssnar på mig, sa mannen sedan i förhör med polisen.

Det eldhärjade rummet ligger i en korridor med fyra rum samt olika förrådsutrymmen. Räddningstjänsten bedömer, enligt åtalet, att branden hade kunnat medföra fara för andra människor i form av rökspridning ut på avdelningen om den inte släckts i tid.

Mannen åtalas även för våld mot tjänsteman.

Ett par dagar innan eldsvådan misstänks han ha angripit en i personalen på sjukhuset. 25-åringen ska ha slagit den manlige vårdaren på kroppen och i ansiktet, samt tryckt sin arm mot mannens hals – med smärta, ömhet, rodnad och andnöd som följd.

Den misstänkte nekar till den anklagelsen men erkänner mordbranden.

ANNONS