Vansinnesfärd på MC i Göteborg

En motorcykel jagades med polishelikopter under natten. När polisen väl fick stopp på vansinnesfärden hade föraren brutit mot i princip alla regler man kan i trafiken, menar polisen.

ANNONS
|

Det var vid 23:20-tiden på lördagsnatten som en motorcykel sågs köra mycket fort i Lundby, Göteborg. Polis försökte stoppa föraren men motorcykeln susade förbi polismans tecken.

– Polishelikoptern var uppe i luften så den följde fordonet och dess färdriktning. Vid det här laget har föraren brutit mot de flesta trafikregler som finns. Men vi får till slut stopp på motorcykeln i Säve, berättar polisens presstalesman Ulla Brehm.

Föraren rapporteras för en rad brott av polisen.Bland annat vårdslöshet i trafik, misstänkt rattfylleri under påverkan av narkotika, hastighetsöverträdelse, ej stoppat på polismans tecken och olovlig körning.

–Föraren är en man, född 1992. Han tas med för provtagning och förhör, säger Brehm.

ANNONS

Vem var personen som färdades bakpå under polisjakten?

– Det var en kvinna som var nästan dubbelt så gammal som mannen, svararpolisens presstalesman Ulla Brehm.

Ingen skadades under vansinnesfärden. Efter att provtagning genomförts hölls förhör med mannen, men polisens presstalesman har inga uppgifter om huruvida han är frihetsberövad eller försatt på fri fot.

ANNONS