Valkyria kan öppna nästa vecka

Efter många förseningar lämnar Liseberg nu beskedet att monsteråket Valkyria förhoppningsvis kan invigas under nästa vecka.
– Det ser väldigt positivt ut att vi kan köra, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

ANNONS
|

Bygget av monsterattraktionen Valkyria har dragit ut på tiden. Nu meddelar Liseberg att man förhoppningsvis kan köra igång Valkyria under nästa vecka.

– Under nästa vecka tror vi att vi kommer kunna köra. Vi vill inte lova något som vi inte vet om vi kan hålla, men det ser väldigt positivt ut att vi kan köra, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

LÄS MER:Fortsatt oklart när Valkyria kan öppna

Leran försvårar

Bygget har försvårats på grund av leran som Göteborg är byggd på.

– Det visade sig vara mer komplicerat än vi kunde tro, säger Ebba Källeskog.

Sedan en tid tillbaka pågår testkörningar i parken. Först har tåget körts utan last. Sedan lastar man sätena med vattenfyllda dockor, byggda som människor både i utformning och vikt.

ANNONS

– I nästa steg har vår vd, den tekniska chefen och projektansvarig åkt, det gör man i leverantörens regi, säger Ebba Källeskog.

Än så länge tillhör attraktionen leverantören, men i nästa vecka hoppas nu Liseberg att Valkyria kan skrivas över till nöjesparken. Först då kommer man kunna inviga attraktionen.

– Beskedet kommer på måndag morgon, säger Ebba Källeskog.

LÄS MER:Nu testkörs Valkyria

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS