Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Våldsam krock mellan sopbil och personbil

  En man i 35-årsåldern dog på torsdagen efter han frontalkrockade med en sopbil i Öjersjö utanför Göteborg. Mannens anhöriga är underrättade.

  Den svåra olyckan inträffade vid 12.30-tiden på torsdagen längs Landvettervägen i Partille kommun. Flera ambulanser och en ambulanshelikopter larmades ut till olycksplatsen där de båda fordonen hade frontalkrockat.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Vi var där med fem enheter och ett ledningsfordon och även polisen larmades till platsen, berättar Niclas Fogelqwist vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

  Den aktuella vägen var efter olyckan avstängd till 15.45 under tiden som de inblandade fordonen bärgades bort från platsen. Fordonen har nu tagits i beslag av polisen och de kommer att undersökas för att se om något eventuellt tekniskt fel kan ha orsakat dödsolyckan.

  – Det här kommer fortsatt att utredas av trafikpolisen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

  Enligt polisen fördes den skadade mannen i ambulanshelikopter till sjukhus efter olyckan, men hans liv gick inte att rädda. Mannens anhöriga har underrättas under torsdagen.

  Enligt polisen finns det inga uppgifter om att personerna som färdades i sopbilen skadades fysiskt i samband med olyckan.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.