Våldsam brand vid villaområde

Under morgonen brann det i ett garage i Lindome, strax söder om Göteborg. Enligt räddningstjänsten står det containrar staplade på varandra utanför byggnaden där även ett okänt antal bilar befinner sig. En av dessa containrar kan innehålla gastuber vilket är en explosionsrisk.

ANNONS
|

Räddningstjänsten har två enheter på plats som håller på med eftersläckning. Vad som är kvar är att få bort det sista som ligger och pyr.

Lokalen, som ärcirka 500 kvadratmeter stor, ligger avsides och har blivit totalförstörd och kan inte räddas. Enligt räddningstjänsten har inga byggnader runtomkring påverkats av branden, men däremot flera bilar. Exakta antalet är okänt.

- Det kommer bara finnas en slags plåtkonstruktion kvar, säger Lotta Molander som är larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Enligt polisen handlar det om ett garage med flera bilar i som brunnit. Vid 06.30-tiden pågick släckningen fortfarande och vid 07-tiden var polisen på väg tillbaka för att spärra av platsen för att så småningom kuna genomföra en teknisk undersökning.

ANNONS

- Det lär dröja ett tag innan vi får möjlighet att komma dit och göra teknisk undersökning, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Enligt polisen är det för tidigt för att säga om det finns någon brottsmisstanke bakom branden.

Vet du mer? Är du där? Kontakta GP via 72010 eller 72010@gp.se

Texten uppdateras

ANNONS