Världsberömda bandet hyllade Håkan

Coldplays tolkning av Göteborgssonens första singel tog publiken med storm. – Det var helt galet, jag rös under hela låten, säger göteborgaren Hans Falk, som var på plats på arenan.

ANNONS
|

När Coldplay igår intog ett fullt Ullevi bjöd de göteborgarna på en överraskning. I slutet av konserten intog sångarenChris Martinden minsta scenen på arenan, i mitten av publikhavet,och framförde Håkan Hellströms klassisker "Känn ingen sorg för mig Göteborg".

Enligt GP:s reporter på plats reagerade publiken med häpnad, många skrattade igenkännande och ännu fler applåderade.

– Det var väldigt otippat. Men häftigt! På sätt och vis känns det som att det var först genom det som konserten blev intim. Och det var ju på slutet, säger Sofia Andersson, GP:s recensent.

Chris Martin fick därefter med sig hela publiken, som tillsammans stämde upp i allsång, innan sången sakta övergick till Coldplays egna hit"Something just like this".

ANNONS

Hade gåshud under hela låten

Göteborgaren Hans Falk, 52 år, som befann sig på konserten beskriver situationen som galen och berättar att han hade gåshud under hela låten.

– Helt plötsligt började han prata svenska, sen så bad han om ursäkt för sitt dåliga uttal, och så började han sjunga på "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Det var helt galet, säger Hans Falk.

När hela publiken sedan stämde in i sången blev stämningen bara bättre. Hans beskriver hur han rös under hela allsången.

–Det var helt galet, alla började sjunga, alla kan ju den här refrängen. Jag hade ståpäls under hela allsången, det blir väldigt mycket Göteborg-känsla.

Det dåliga uttalet var inget han störde sig på.

– Han sjöng på svenska med en skön amerikanskt brytning. Det märktes att det inte var spontant, det var intränat. Men det var störtskönt, han ville bara få fram ett budskap att han var ett med publiken och att han älskar Göteborg, säger Hans Falk.

ANNONS