Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Väpnat rån mot butik i Göteborg

Två personer hotade personalen med pistol i en butik i Kortedala i Göteborg sent under torsdagskvällen. – Personalen har uppfattat det som en svart pistol, säger Christer Fuxborg på polisen.

Sent under torsdagskvällen gick två personer in i en butik i Kortedala och hotade personalen med en pistol. Polisen larmades om rånet vid 23.30 under gårdagskvällen. 

– Personalen har uppfattat det som en svart pistol och det är klart att man blir paff om någon tar fram ett sådant vapen, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst. 

Rånare fick enligt polisen med sig ett stort antal limpor med cigaretter innan de försvann från platsen till fots eller på en moped. 

Polisjakt efter rånarna

– Man pratar om att man kommit över 30-50 limpor cigaretter. Värdet kan jag inte svara på då jag inte röker själv, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst. 

Under natten pågick en polisjakt med flera polispatruller i jakten på gärningsmännen, men under fredagsmorgonen var ingen ännu gripen för rånet.

– Det får bli inre spaning här och vi har också en övervakningsfilm från butiken som vi ska gå igenom, säger Christer Fuxborg. 

Ingen person skadades fysiskt vid händelsen som polisen rubricerar som ett grovt rån.  

Mest läst