Vändning i utredning kring död man i kanal

Polisen har utrett vad som legat bakom att en död person hittades i Rosenlundskanalen i veckan. Skadorna på kroppen fick polisen att misstänka mord, men nu tyder bevisen på att skadorna tillkommit efter att mannen dog.

ANNONS
|

Mannenhittades på måndagsmorgonen död i vattnet under Rosenlundsbron. Polisenbeskriver honom som "medelålders".GP kunde under måndagenavslöjaatt det fanns tecken på yttre våld på kroppen.Mannenidentifierades under tisdagen och anhöriga underrättades om dödsfallet. Men nu kommer en oväntad vändning i fallet.

LÄS OCKSÅ:Misstänkt mord - man hittad under Rosenlundsbron

–De fysiska skador som vi konstaterade när vi hittade kroppen har mannen ådragit sig efter att döden inträtt. Det tyder med andra ord på att han inte dött utav skadorna, säger Västra Götalandspolisens presstalesman, Tommy Nyman.

Hur misstänker ni att skadorna uppkommit?

– Det kan vara att liket stött på båtar, stenar, eller något annat. Vi vet inte, menar Nyman.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Rosenlundsmordet: Mannen är identifierad

Dödsorsaken fortfarande inte fastställd

Mannen ska vara från Göteborgsområdet. Men i övrigt så är polisen väldigt förtegen om detaljer i fallet. Men trots dagens vändning fortsätter polisen utreda fallet under rubriceringen mord, alternativt dråp.

– Det står fortfarande som mord eftersom vi bara fått ett preliminärt utlåtande från Nationellt forensiskt centrum. Vi har heller inte fått dödsorsaken än. Så brottsmisstanken har inte ändrats men vi utreder inte ärendetlika akut längre, förklarar Västra Götalandspolisens presstalesman, Tommy Nyman.

Polisen menar att det kan dröja en vecka eller två innan dödsorsaken fastställts.

ANNONS