Välkommen till GP:s nya sajt

Den är modern, kvick och responsiv. GP har lyssnat på läsarna och presenterar nu en ny sajt som förbättrar läsupplevelsen rejält. – Majoriteten av er läser oss i mobilen i dag så därför har vi satsat hårt på den "handhållna" upplevelsen där vår sajt alltid finns med i användares ficka, säger Markus Hankins, onlinechef på GP.

ANNONS
|

Göteborgs-Posten har länge haft en av Sveriges mest välbesökta nyhetssajter. Våra nyheter, ledare, krönikor, tv-inslag, recensioner och tester läses inte bara av göteborgarna utan av människor i hela landet.

- Nu är det dags att ta nästa kliv och erbjuda en bättre och mer modern upplevelse för läsarna, säger Markus Hankins, onlinechef på GP.

Under en testperiod har många läsare kommit med synpunkter på sajten, som går att läsa på datorn, surfplattan, telefonen och i alla andra prylar med webbläsare.

De har bland annat påpekat att sajten inte laddat tillräckligt snabbt och att innehållet ibland "hoppat" upp och ner, vilket gjort att läsupplevelsen blivit sämre.

ANNONS

I september inleddes därför arbetet med att uppdatera gp.se. Utvecklare på flera orter i Sverige har tillsammans med konsulter i England och Moldavien jobbat stenhårt med sajten, som nu presenteras för läsarna.

- Vi är glada att kunna lansera en första förbättrad version av sajten nu, men vi har över 150 punkter ytterligare på "to do"-listan så under året kommer våra utvecklare släppa nya versioner av GP:s sajt var och varannan vecka, säger Markus Hankins.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

En av de viktigaste sakerna med nya gp.se är att sajten är responsiv. Det innebär att den anpassar sig efter vilken typ av skärm du läser på, och att den ser lika bra ut i exempelvis både datorn och mobilen.

Sajten har också fått ett ansiktslyft i form av en modernare och luftigare design där innehållet står i fokus utan några andra distraherande moment.

– Det är på tiden att GP kan erbjuda läsarna en modern sajt och nu satsar vi verkligen på att lyssna på vad användarna har för krav på sin upplevelse hos oss, säger David Karlsson, chef för GP:s utvecklingsteam.

Nya gp.se är mer snabbladdad jämfört med den tidigare versionen av sajten. Och framöver kan läsarna se fram emot mängder av nya funktioner.

ANNONS

Bland annat kommer läsare snart att kunna följa skribenter och specifika ämnen som man är intresserad av. Dessutom är plattformen anpassad för att kunna lanseras i flera olika prylar framöver.

- Som Apple Watch, till exempel, säger David Karlsson.

ANNONS