Utlyser belöning efter attacken mot Lady

Under en kvällspromenad i lördags blev Joakim Lindqvists hund Lady brutalt attackerad av två muskulösa hundar. Lady skadades svårt i attacken som Joakim misstänker var planerad. Nu har en belöning utlysts för att få tag på två män som Joakims misstänker släppte hundarna avsiktligt mot Lady. – Vi har polisanmält det här. De gjorde ingenting för att stoppa slagsmålet, säger Joakim.

ANNONS
|

6-åriga Lady har varit med om mycket i sitt hundliv. När Joakim Lindqvist, 23, tog över henne tillsammans med sina föräldrar hade hon varit ensam med sin avlidne ägare i dagar innan polisen omhändertog hunden.

I över ett år har Lady, som är en korsning mellan en labradoroch dalmatiner, tränats av Lennart Bengtsson som bedriver både hundpensionat och hunddagis i Agnesberg i Göteborg.

– När hon kom hit var hon väldigt känslig och rädd. Men efter att ha fått hänga här under ett års tid har hon hittat tillbaka till livet och är numera en väldigt trygg och glad hund, säger Lennart Bengtsson.

ANNONS

"Fullständigt tumult"

I lördags kom nästa trauma för Lady då hon blev attackerad av två kraftigt byggda hundar i Agnesberg i Göteborg.

– Jag var inte hemma utan hade lämnat Lady hos mina föräldrar. När min pappa var ute på kvällspromenaden med henne gick han förbi två män med tre hundar. När de möttes släppte männen två av hundarna mot Lady. Det blev fullständigt tumult och de gjorde inget för att stoppa slagsmålet. Det enda de gjorde var att binda fast deras tredje hund runt en lyktstolpe, säger Joakim Lindqvist.

Hans pappa har berättat att männen vägrade att gå emellan bråket. Efter en stund lyckades Joakimspappa på något vis sära på hundarna. Lady var då svårt skadad med flera bitskador på ryggen, nacken och halsen.

När slagsmålet var över ska männen enligt Joakims pappa ha skrikit "stick härifrån med din jävla hund".

Efter omständigheterna mår Lady snart en vecka efter attacken relativt bra.

– Hon är väldigt trött och får antibiotika. Fysiskt mår hon inte bra, men psykiskt är Lady inte så rädd för att bli skadad själv. För henne är det värre om det händer något med människorna som finns runt henne, säger Lennart Bengtsson som arbetat med Ladys mentala hälsa det senaste året.

ANNONS

Ladys husse Joakim Lindqvist och hans pappa har nu polisanmält händelsen.

Både Joakim och Lennart Bengtssonmisstänker att männen, vars hundar attackerade Lady, släppte sina djur medvetet för att träna dem för hundslagsmål.

– Det här slagsmålet höll på i flera minuter, ett hundslagsmål är normalt över nästan direkt och ägarna gjorde inget för att stoppa det, säger Lennart Bengtsson.

Belöning för avgörande tips

I ett inlägg påFacebook,som delats över 6000 gånger, efterlyser nu Lennart Bengtsson tips om vilka männen är. En belöning som finansieras genomatt människor "swishar" in bidrag utöver de 2 500 kronor Lennart lägger själv. Summan för avgörande tips är nu uppe i 4 000 kronor. Skulle det komma in mer pengar går de till Ladys vårdkostnader.

HusseJoakim Lindqvist menar att efterlysningen inte är någon form av häxjakt. Han tycker däremot att det är viktigt att polisen får tag på männen om det är så att de medvetet söker efter hundar som deras egna kan slåss med.

- Är det så att de här männen av misstag tappade sina hundar hoppas jag att de ser inlägget nu när det delas så mycket.Var det ett misstagborde de ju vilja prata med oss om det här i så fall, säger Joakim Lindqvist.

ANNONS

Polisens presstalesman Tommy Nymankänner inte till det enskilda fallet och kan därför inte uttala sig om det.

Nyman berättar däremot generelltatt en hundägare har ansvar för att se till så att dess djurinte går till attack.

– Som hundägare är man strikt ansvarig för att djuret inte ger sig på person eller egendom,oavsett om det är medvetet eller inte. Bussar man medvetet en hund på en person kan det röra sig om misshandel, skulle man göra det mot ett annat djur kandet bli tal och djurplågeri eller skadegörelse, säger Tommy Nyman.

Hundanfallet mot Lady polisanmäldes i måndags. Under torsdagen hade familjen Lindqvist ännu inte fått reda på vem som handlägger ärendet hos polisen.

ANNONS