Ung man grovt misshandlad i Johanneberg

I natt utsattes en man i 20-årsåldern för en grov misshandel i Johanneberg i Göteborg. Enligt polisens ska flera personer ha deltagit i attacken.
– Vi har en man som sitter anhållen, men det ska ha varit flera personer som deltagit i det här, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Vid 00.42 under natten mot måndagen fick polisen ett larm om en grov misshandel i Johanneberg i centrala Göteborg. Det var då boende i området som hittat den unge mannen.

– Mannen hade skador på flera ställen som orsakats av ett okänt tillhygge, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Ambulans kallades till platsen och mannen avfördes till sjukhus.

– Jag vet inte hur allvarliga skador det rör sig om, men han har varit kvar på sjukhus under natten för kontroll, berättade Sebastian Börjesson fortsatt under måndagsmorgonen.

En person gripen

Själva händelsen ska ha ägt rum i ett bostadsområde. När polisen genomsökte området kunde de gripa en person för dådet.

ANNONS

– I anslutning till brottsplatsen kunde en gärningsman gripas, säger Sebastian Börjesson.

Vid 10-tiden på måndagsförmiddagen hade polisen ännu inte kunnat höra den drabbade mannen som är i 20-årsåldern.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg berättar att fler personer kan komma att misstänkas för attacken utöver mannen som greps i natt i närheten av brottsplatsen.

– Vi har en man som sitter anhållen, men det ska ha varit flera personer som deltagit i det här, säger Christer Fuxborg.

ANNONS