Ulf Kamne (MP): "Tråkigt att Kaplan avgår"

Ulf Kamne, MP:s gruppledare i Göteborg, tycker att det är tråkigt att Mehmet Kaplan avgår. Han säger sig ha fullt förtroende för den nu avgångne Kaplan.

ANNONS
|

- Alla som känner Mehmet Kaplan vet att han jobbat hårt och enträget för demokrati och mänskliga rättigheter. Det är lätt att trampa snett och hamna fel. Men han har förklarat sig och bett om ursäkt jag har ingen anledning att inte ha förtroende för honom, säger Ulf Kamne.

Han tycker att Kaplanaffären är en "tråkig utveckling" och menar att den är orkestrerad av politiska motståndare.

- Det är enkelt att se att regeringen behöver bättre rutiner för hur de kollar upp när de är på olika tillställningar. Uttalandena från 2009 är olyckliga, men han har förklarat och bett om ursäkt. Det borde vara utrett. Sådana här drev skapar så mycket oreda. Mehmet har fått väldigt mycket hot och anklagelser. Det är helt oproportionerligt.

ANNONS

Mehmet Kaplan har vid flera tillfällen varit i Göteborg och pratat bostadspolitik med Ulf Kamne, som är byggnadsnämndens ordförande.

- Äntligen hade vi en bostadsminister som gjorde något. Nu har vi tagit steg för att kapa en överklagandenivå. Vi har investeringsstöd för små och klimatsmarta lägenheter. För första gången på länge har vi en aktiv bostadspolitik, säger Ulf Kamne.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) kommer tillfälligt att ersätta Kaplan när det gäller bostadspolitik och näringsminister Mikael Damberg går in när det gäller it-frågor.

ANNONS