Två unga killar kidnappade och misshandlade i Göteborg

Två killar, 16 och 17 år, blev kidnappade på söndagseftermiddagen i Majorna i Göteborg. De kunde senare hittas i Mölndal. Tre personer är gripna, misstänkte för misshandel och människorov.

ANNONS
|

–Killarna blev påkörda på Krukmakaregatan. De ska sedan ha tvingats in i en bil av tre personer, säger Robert Edh, gruppchef polisen region Väst.

Killarna, som är 16 och 17 år gamla, satt på en moped när de blev påkörda av en bil på Krukmakaregatan i Majorna i Göteborg. Exakt vad som hände efter kollisionen är oklart, men de unga killarna ska ha blivit misshandlade i samband med att de tvingades in i bilen av tre män som satt i bilen som körde på dem.

Kidnappningen ska ha ägt rum strax innan klockan fyra på söndagseftermiddagen.

Polisen hittade senare killarna i en bostad i Mölndal. Polisen vill i nuläget inte gå in på hur man kunde lokalisera dem.

ANNONS

–Den uppgiften kan jag inte gå in på just nu, säger Robert Edh.

Polisenshelikopter var inkopplad i spaningsarbetet. Tre män är gripna, misstänkta för misshandel och människorov. Polisen har även gjort vissa beslag i bostaden i Mölndal där de unga killarna påträffades.

–Exakt vad de beslagen bestod av kan jag inte gå in på, säger Robert Edh.

Det finns ingen uppgift om huruvida de tre misstänkta är kända av polis sedan tidigare.

Under natten anhölls de tre männen av en åklagare misstänkta för människorov och misshandel.

– Jag kan inte berätta något om omständigheterna kring händelsen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson, på morgonen.

ANNONS