Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

puff+sparvagn.jpg
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Johanna Wallin

Två till sjukhus efter spårvagnsolycka

En bil och en spårvagn krockade i närheten av Masthuggstorget under måndagsförmiddagen, vilket orsakade ett tillfälligt stopp i trafiken.

Larmet kom till SOS Alarm klockan 11.55 om att en personbil och en spårvagn hade kolliderat i närheten av Masthuggstorget.

– Det är stopp i bägge riktningar för linje 3, 9 och 11. Ersättningsbussar är på väg, meddelade Västtrafiks störningsjour kort efter olyckan.

Krockade i rondell

När räddningstjänsten kom till platsen flyttade de på den inblandade bilen, som befann sig i en rondell, och den vägtrafikpåverkan som följde olyckan kunde undanröjas snabbt.

– Vi har flyttat på bilen och det var ingen sanering, vi har redan vänt hem, sade L–O, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Vid 12.30-tiden under måndagen kunde all spårvagnstrafik rulla som vanligt igen, meddelade Västtrafiks störningsjour.

Två till sjukhus

För räddningstjänsten blev det en kort insats, men en ambulans dröjde kvar på platsen. Strax innan klockan 13 meddelade SOS Alarm att två personer fick föras till sjukhus.

– Det var ett par i bilen, en man och en kvinna, och båda har förts till sjukhus med lindriga skador, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Mest läst