Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Fotboll%252C%2BAllsvenskan%252C%2BIFK%2BG%25C3%25B6teborg%2B-%2BHammarby.jpg

Två personer träffade av bengaler

Två personer ska ha träffats av bengaler som kastats inne på Gamla Ullevi under fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Hammarby. Efter matchen ska även flera bråk uppstått mellan supportrar.

Polisen i Göteborg har under kvällen en pågående polisinsats i samband med fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Hammarby på Gamla Ullevi. Polisen beskriver läget på arenan som lugnt, men vid två tillfällen ska bengaler ha kastats och träffat två olika personer inne på arenan.

Vid klockan 18.36 ska Hammarby-supportrar ha kastat en bengal som delvis träffat en kvinna. Kvinnan ska inte ha skadats men hennes jacka ska ha blivit förstörd. Händelsen rubriceras som framkallade av fara för annan samt skadegörelse.

Efter matchen kunde polisen identifiera den man som kastat bengalen mot en kvinnan inne på arenan. Den misstänkta mannen hittades av polisen på en av Hammarbys supporterbussar. Mannen har hämtats till förhör.

I samband med att andra halvlek startade ska ytterligare en person ha blivit träffad av en bengal.

– Ytterligare en person ska ha träffats av en bengal, vi jobbar med det just nu. Men det finns inga uppgifter om personskador än så länge, säger Stefan Gustafsson.

TV-bilder från matchen kan man se hur bengalen kastas från Hammarbyklacken upp mot människor på läktaren.

Person med bengal omhändertagen

Vid halv nio-tiden omhändertogs en Blåvitt-supporter av ordningsvakter efter att personen tänt en bengal. Händelsen kommer polisanmälas, men det är oklart vilken rubricering.

En man ska också ha fallit på arenan, det är oklart hur pass skadad han är men ambulans tillkallades till arenan. Enligt polisen ska det röra sig om ett olycksfall.

Innan matchen började var det även vissa trafikstörningar i centrala Göteborg till följd av supportrar som var på väg till matchen.

Bråk mellan supportrar

Strax efter att matchen slutat ska bråk ha uppstått vid Smålandsgatan och även vid Skånegatan/Västgötagatan, meddelar polisen. Det är oklart vilken omfattning bråket är av.

– Det har förekommit någon form av bråk men jag vet inte av vilken omfattning. Det finns inga uppgifter om skador eller gripande just nu, säger Stefan Gustafsson.

Polisen försöker hålla de olika supportrarna åtskilda och en stor del av Hammarbys supportrar ska vara kvar inne på arenan.

– Många av Hammarbys supportrar ska åka tåg hem, så vi ska försöka få dem att gå en anvisad väg till Lisebergsstationen, säger Stefan Gustafsson.

Polisen tolkar trots det inträffade kvällen som lugn.

– Det är mer eller mindre små bråk, det är ganska vanligt att det förekommer. Vi har ingenting som är någon större händelse just nu.

Vid 22-tiden omhändertogs en man efter ett mindre bråk vid centralstationen. Strax därefter började polisen avsluta kvällens insats.

Mest läst