Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

olycka2.jpg
Det blev snabbt köbildning efter olyckan vid Jerikotunneln. Bild: Läsarbild

Två bilar i krock vid tunnel – fyra skadade

Två bilar har krockat nära Jerikotunneln mellan Jonsered och Lerum. Det ena fordonet ska sedan ha lämnat platsen. Två barn och två vuxna skadades lindrigt och fick föras till sjukhus.

En trafikolycka med två fordon inblandade inträffade strax efter 14-tiden på lördagen. Fordonen färdades båda i riktning mot Lerum och Alingsås.

Fordonen kolliderade strax efter tunneln, enligt räddningstjänsten. Strax efter tunneln går tre körfält ihop till två.

– Ett av fordonen har kört in i sidoräcket. Exakt vad som hänt vet jag inte, men vi är på plats och hjälper ambulansen, säger sade Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i stor-Göteborg strax för kl 15.

Fyra till sjukhus

Lite senare ställde räddningstjänsten ett fordon som skydd för trafiken i avvaktan på att bärgare kom till platsen.

– Vi har spärrat av höger körfält. Enligt de uppgifter jag har så ska det andra körfältet vara framkomligt.

Polisen uppger att räddningstjänsten också ska ha hjälpt till att klippa upp taket på fordonet på platsen.

Fyra personer fick föras till sjukhus efter olyckan. Enligt Sahlgrenska så skadades två barn i förskoleåldern och vidare en kvinna i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern – alla med lindriga skador.

Orsakade olyckan och smet

Enligt polisen så har det ena fordonet efter olyckan åkt från platsen och olyckan klassas därför som en smitningsolycka.

– En misstänkts för vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka. Man misstänker bilen som ska ha orsakat olyckan, och därefter lämnat platsen. Vi har inte fått tag i den bilen än, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Strax innan klockan 17 hade både räddningstjänst och polis lämnat platsen och det var åter full framkomlighet vid platsen.

Mest läst