Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. Bild: Räddningstjänsten

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Två bilar brann vid hotell i Göteborg

Under natten brann två bilar vid ett hotell i Backa. Enligt larmet stod en bil stod i vägen men var borta när räddningstjänsten kom fram.

Det var vid ett-tiden natten till Midsommarafton som räddningstjänsten larmades till Lisa Sass gata på grund av en bilbrand. Enligt personen som larmade stod en bil i vägen och blockerade vägen till den brinnande bilen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen larmades och när räddningstjänsten kom fram var bilen borta. Räddningstjänsten kunde inleda släckningsarbetet. Då stod två bilar i brand men kunde snabbt släckas.

Ingen person ska ha skadats i samband med bilbränderna.

Polisen kunde inte hitta bilen som hade blockerat vägen, men en anmälan om skadegörelse genom brand och hinder i trafiken har skrivits.

– Enligt uppgifter som vi har fått rör det sig om en förare i bilen. Men om det finns någon direkt koppling mellan bilbranden och bilen som försvann från platsen.

Finns det någon koppling till hotellet?

– Det kan vi inte veta i nuläget. Merparten av de här bränderna är kopplade till olika ungdomsaktiviteter. Det är nästan som hobbyverksamhet för vissa. Sedan finns en del försäkringsbedrägerier. I vissa fall handlar det om hämnd. Det kan vara vad som helst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.