Förra demonstrationen 22 november lockade omkring 5 000 deltagare.
Förra demonstrationen 22 november lockade omkring 5 000 deltagare.

Tusentals väntas till Västlänksprotest

ANNONS
|

- Det är svårt att bedöma hur många vi blir men 6 000 personer har på Facebook skrivit att de kommer att delta, säger Lena Larsson, presskontakt på Västsvenska Folkinitiativet.

Vid demonstrationen 22 november mot trängselskatten och Västlänken deltog enligt polisen 5 000 personer.

- Då hade 3 000 skrivit att de skulle delta så vi hoppas att dubbelt så många deltar i morgon som i höstas, säger Larsson.

ANNONS

Demonstrationen arrangeras av Västsvenska Folkinitiativet, en ideell och partipolitiskt obunden förening som, enligt Larsson, bildades som en reaktion på politikernas bristande respekt för folkomröstningen om trängselskatten i höstas.

- Vi är för Västsvenska Paketet och Göteborgs utveckling, säger Larsson. Men vi vill att högriskprojektet Västlänken byts ut mot annat säkrare och billigare alternativ.

- Västlänken kommer att innebära en väldig förstörelse av innerstan och drabbas oss som bor där.

- Vi vill ha en järnvägslösning som är anpassat till framtidens höghastighetståg mellan Oslo och Köpenhamn.

Manifestationen mot Västlänken inleds Götaplatsen klockan 13:30. Demonstrationståget går till Gustav Adolfs torg. där manifestationen avslutas med tal.

- Våra politiker visar ett väljarförakt, säger Eva Smedberg, en av initiativtagarna till Västsvenska Folkinitiativet. Vi har förlåtit dem för mygel, fusk med byggen och fusk med kvitton. Men nu är måttet rågat, vi har inget förtroende kvar för politikerna i den här stan.

- Våra budskap till politikerna är att återta demokratin i Göteborg, att stoppa Västlänken: att utreda alternativen, att respektera folkomröstningen och ta bort trängselskatten, säger Eva Smedberg.

ANNONS
ANNONS