Trots löftet – vissa Angeredsrektorer får ingen löneökning

Fram och tillbaka. När Skolverket lovade högre löner för rektorer i utsatta områden fick bara hälften av rektorerna i Angered påökt. Senare sade man att alla skulle med. Nu blir trots det sex rektorer utan löneökningen, rapporterar SVT Nyheter Väst.

ANNONS
|

Inledningsvis blev sju rektorer i stadsdelen Angered i Göteborg erbjudna en löneökning på 10 000 kronor i månaden. Detta på grund av att respektive skola för dessa sju ansågs ha tagit emot många nyanlända – men sex skolor uppfyllde inte de nödvändiga kriterierna.

Då beslutade stadsdelen att skjuta till pengar så att samtliga rektorer kunde få påökt – ett beslut som hyllades av rektorerna i stadsdelen.

– Vi uppfattade att det slog snett och har därför valt att fånga upp de andra skolorna och kompensera för detta. Det är för att vi vill locka de bästa och mest kvalificerade rektorerna till att vilja arbeta i våra skolor, sade Rickard Ernebäck,stadsdelsdirektör i Angered vid tillfället.

ANNONS

LÄS MER: Rektorerna får löneförhöjning – med 10 000 kronor

"Inte glada"

Men nu visar det sig att alla rektorer inte får löneökningen trots allt, rapporterar SVT Nyheter Väst. I ett mail som skickades under fredagen framgick det att 6 av 19 rektorer hade blivit utan.

–De som jag känner var inte glada, det kan jag säga, säger Soledad Ramirez som arbetar som specialpedagog på en av skolorna där rektorn blivit utan, till SVT Nyheter Väst.

Hon berättar för public service-kanalen att flera av hennes kollegor på skolan är väldigt arga över stadsdelens agerande. En rektor ska känna sig såpass ouppskattad och kränkt att han har svårt att sova, uppger SVT.

–Det är tråkigt, och vi kommer få fortsätta jobba med den här frågan, säger sektorschef på Utbildning i Angered Lotta Wikström.

ANNONS