Trodde de skulle ta kort - blev tafsade på

De trodde att de bara skulle ta en bild tillsammans med spelarna. Istället blev de tafsade på. - Han kom in med tungan innanför mina läppar, säger en av de unga flickorna i förhör.

ANNONS
|

På onsdagen åtalades den 36-årige ledaren för de sexuella ofredandena som ägde rum i samband med invigningen av Gothia Cup. Under onsdagen hölls också en så kallad bevisupptagning. Flickorna kan inte medverka under rättegången utan de förhördes nu istället. Förhören kommer sedan att spelas upp under den riktiga rättegången.

Bakom stängda dörrar förhördes flickorna i 16-årsåldern om det som de utsattes för på kvällen den 18 juli.

Frågade om pussar

I förhör framgår att tjejerna efter invigningen fick frågan från några killar om de kunde ta en bild tillsammans. De tyckte att det gick bra. De fick också frågan om de kunde få en puss, men det sa tjejerna nej till, berättar en av dem i förhör.

ANNONS

Till slut spårar situationen ur. När den utpekade ledaren tar kort tillsammans med tjejerna ska han, enligt en av dem, ha ryckt tag runt en av tjejernas nacke och fört henne mot sitt ansikte. Hon ska då ha sagt ifrån och bett honom sluta.

"Han tog på bröstet"

Han ska också ha tagit på hennes bröst. När hon sa ifrån flyttade han ner handen till hennes höft.

En annan av tjejerna berättar att hon tyckte att det kändes konstigt att en man som var i 40-årsåldern ville ta kort tillsammans med dem.

- Han tog då på bröstet. Jag skrek No, no, no och smällde bort hans hand. Han tog då istället på rumpan. Jag skrek No, no, no för jag tyckte att det var skitäckligt, säger hon i förhör.

Pussade på flickorna

Han ska sedan ha tagit henne på bröstet.

Två av tjejerna fick pussar av mannen.

- Han pussade mig på kinden ungefär två-tre sekunder, det är svårt att uppskatta. Det gjorde han under tiden som de tog fotografier. Sedan kände jag hur han höll sin hand över mitt bröst och jag drog ner hans hand, tog bort den, och då skrattade han.

- Jag känner att jag får riktig panik, berättar hon i förhör

ANNONS

Den andra tjejen fick en puss på munnen. Mannen ska då ha stoppat in sin tunga i hennes mun.

"Han fick in tungan"

- Han tog ett tag runt nacken och försökte kyssa mig. Han kom in med tungan innanför mina läppar. Min mun var inte helt stängd det var därför han fick in tungan.

Hon säger i förhör hur hon tryckte bort mannen. Hon fick knuffa på människor för att komma därifrån.

Grät i rätten

En av tjejerna berättar i förhör att hon blev rädd när de omringade henne. Hon säger också att hon blev ledsen och förnedrad av händelsen.

En annan av tjejerna beskriver att hon fick panik och att hon blev chockad.

Att de blivit starkt påverkad av händelsen framgick även inför onsdagens bevisupptagning. Hand i hand kom de till Göteborgs tingsrätt. Efter en snabb rundtur inne i rättssalen kom en av dem ut – gråtandes.

Mannen förnekar brott

Mannen förnekar brott och säger att han bara tog kort med tjejerna.

- Jag tog foto med henne och jag pussade henne och hade handen runt henne. Men jag har inte tagit henne på brösten. Jag såg hur andra gjorde och så gjorde jag också.

Han nekar helt till att han ska ha haft sin tunga i en av tjejernas mun.

ANNONS

- Jag pussade henne på kinden. Jag har absolut inte haft tungan i hennes mun, säger han och fortsätter:

- Om hon pekar ut att jag gjort allt detta förtjänar jag tio års fängelse.

Han säger att han frågat om lov innan han pussade tjejen på kinden.

- Jag tänker aldrig göra något som är oanständigt eller gör tjejerna illa.

Han förnekar brott i samtliga förhör.

- Jag lovar att jag inte har tafsat på någon tjej.

Rättegången är planerad att hållas på torsdag nästa vecka.

ANNONS