Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Tre till sjukhus efter olycka

Tre bilar var inblandade i en trafikolycka under lördagsförmiddagen på Hjalmar Brantingsgatan i Göteborg. Räddningstjänsten klippte upp ett biltak och tre personer fördes till sjukhus.

Larmet kom in till SOS Alarm vid 10:20-tiden på lördagen. Olyckan inträffade i höjd med Rambergsvallen. Enligt initiala uppgifter var det bara en bil inblandad.

– Vi är där på en singelolycka, bekräftar Bosse Johansson på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Två personer fördes till sjukhus i ambulans, ytterligare en kunde själv ta sig till sjukhus för kontroll, men ingen ska ha ådragit sig några allvarliga skador. 

Enligt polisen stod den bilen rätt över spårvagnsspåren i höjd med Rambergsvallen. Under räddningsarbetet var hela Hjalmar Brantingsgatan avstängd i riktning mot centrum.

– De håller på och jobbar på plats. De har precis börjat klippa upp taket på bilen, sa Bosse Johansson en stund senare.

Trafiken igång igen

Under räddningsarbetet var det stopp i spårvagnstrafiken på linje 5, 6 och 10. Strax innan lunch rullade både biltrafiken och kollektivtrafiken igen. 

– Det drog igång fortare än vad vi hade väntat oss eftersom det var mindre skador på staket och andra saker omkring spåren är vad vi hade räknat med, säger Göte Andersson, störningskoordinator på Västtrafik. 

Vid tolvtiden och en tid framåt under dagen kan resenärer dock räkna med följdförseningar i riktning mot Kortedala och Östra sjukhuset. 

– Det är en del förseningar på sexan och feman, lite kraftigare på sexan. Men spårvagn tio går som vanligt igen, säger Göte Andersson. 

Oklart om det var en eller två olyckor

Drygt en timme hade polisen börjat skriva en anmälan från platsen. Enligt deras uppgifter var ytterligare två fordon inblandade i olyckan.

– Vi är inte helt klara med olyckan, men så här långt så har vi registrerat att tre bilar var inblandade. Inga personer ska ha skadats. Just nu väntar man på att någons bil ska bärgas från platsen, säger polisens pressinformatör Ulla Brehm.

Var alla inblandade i en och samma olycka eller var det två separata olyckor som inträffade i närheten av varandra?

– Patrullen på plats har inte rapporterat in hur olyckan gått till hit till oss på ledningscentralen. Det kan börjat som en singelolycka, men sen kan ytterligare bilar ha blivit inblandade i den första.

Polisen var fortfarande kvar på platsen en timme efter olyckan inträffade. GP har varit i kontakt med en person som såg olycksplatsen efter att kollisionerna skett.

– Jag såg två bilar där. Den ena hade man klippt upp taket på. En annan bil stod intill. På den hade bara krockkudden utlösts, men det var inte lika stora skador i övrigt, säger Andreas Kron till GP.

Mest läst