Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/9

Tre gripna för fräckt klockbutiksrån

Polisen har gripits tre personer misstänkta för rånet mot klockbutiken Bergströms i centrala Göteborg i slutet av sommaren i fjol. Det är ett intensivt polisarbete som nu lönar sig.

Det var den 30 augusti förra året som två tjuvar slog till mot klockbutiken mitt framför ögonen på förbipasserande på Östra Hamngatan. Gärningsmännen slog sönder skyltfönstret med en kofot, varpå de sågade upp gallret med en betongsåg. 

LÄS OCKSÅ: Slog till mot klockbutik i centrala Göteborg

Larmet gick klockan 09:50, strax innan butikens öppningstid. Polisen ryckte ut med flera patruller, helikopter och hundar, men då var sökandet resultatlöst. Först nu vänder det.

– Tre personer greps i Stockholm i går och i onsdags. De är på väg upp till Göteborg nu för att vi ska kunna fortsätta utredningen, bekräftar åklagare Mats Dahlberg för GP.

Personerna var sedan tidigare anhållna i sin frånvaro i ärendet. 

– Vi har samlat ihop bra bevisning mot dessa personer, men de är inte hörda än. Innan vi har hållit förhör med personerna kan jag inte kommentera mer, menar Dahlberg.

 

Kopplingar till gängkonflikten i Stockholm

De gripna ska ha kopplingar till gänget Lejonen som hamnat i centrum för gängkonflikten i Stockholm. En av de som nu gripits misstänkt för stöldkuppen mot Bergströms ur ska ha gripits på eller i området kring det sjukhus där han och andra vänner till den mördade ledaren för Stockholmsgänget Lejonen Merhawi Aregai, 26, samlats efter mordet på onsdagskvällen, rapporterar GT.

LÄS OCKSÅ: Två sköts i huvudet - dog av skadorna

Gängledaren och en annan man sköts med flera skott när de satt i en stillastående bil i Kista. De två unga männen fördes till sjukhus men dog av sina skador under natten. 

 

Klockor för miljoner

Tjuvarna använde troligtvis någon form av betongsåg för att komma in genom fönstret och stjäla klockor. Vid den fräcka kuppen kom gärningsmännen över mellan 15 och 20 stycken exklusiva klockor.

– Vi uppskattar att de är värda några hundra tusen kronor. Mer exakt vet jag inte, sa Thomas Fuxborg då. 

Det var en lätt underskattning. Totalt ska värdet för bytet ligga på omkring tre miljoner kronor.

 

Chockade allmänheten

Vittnen på platsen var lika chockade som polisen över kuppen. Den utspelade sig fullt öppet på förmiddagen en tisdag, i slutet av sommaren. Annelie Strimell, 51, jobbar till vardags som chef för polisens utredningsenhet, och råkade bli vittne till rånet.

– Jag var på väg till polishuset och gick där i lugn och ro som alla andra. Jag hör några som skriker och så kommer det en moped i full fart förbi mig. Då visade det sig att det skett ett inbrott mot butiken.

De två misstänka gärningsmännen var klädda i svart och flydde från brottsplatsen på en moped. Polisen meddelade senare att de påträffat mopeden på en innergård, knappt en kilometer från platsen och att ett stort sökpådrag letade efter gärningsmännen. Först nu har polisens arbete gett resultat.

Mest läst