Tre bilar och mc i krock i Göteborg

Tre bilar och en mc har krockat på Oscarsleden i Göteborg. Räddningstjänsten är på plats. Två personer har förts till sjukhus. – Den ena personen har lindriga skador, den andra personens tillstånd är allvarligt men stabilt, uppger Sahlgrenskas presstalesperson Fredrik Dahlstedt.

ANNONS
|

Det var klockan 11.55 som räddningstjänsten larmades om en olycka på Oscarsleden i Göteborg.

– Det är tre bilar ochen mc som har krockat på Oscarsleden, vid Rödastensmotet. Vi är på plats, säger Hans-Olof Allgulin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Två personer har förts till sjukhus – varav en är motorcyklisten.

– Den ena personen har lindriga skador, den andra personens tillstånd är allvarligt men stabilt, uppger Sahlgrenskas presstalesperson Fredrik Dahlstedt.

Förbi olycksplatsen

Trafiken går hjälpligt förbi olycksplatsen ned mot Kungstensmotet, uppger räddningstjänsten. En fil är öppen ner till Gnistängstunneln.

Trafikverket uppger att det är köbildning förbi olycksplatsen.

– Vi är fortfarande kvar på plats och dirigerar trafiken. Några bilar ska bärgas, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Det är oljespill på vägen och räddnigstjänsten lägger ut absol för att sanera.

Full framkomlighet

Vid tvåtiden under lördagseftermiddagen uppgav trafikverket att trafiken flöt på som vanligt igen.

–Passageraren på mc fördes till sjukhus med smärtor i ryggen, klara på plats med full framkomlighet. Bärgningsarbete var kvar, men vi är klara nu, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS