Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En treåring rymde från en förskola och hittades ensam på en trafikerad gata. Bilden är en arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Treåring rymde – hittades på trafikerad gata

En treåring utan skor sprang omkring ensam på en hårt trafikerad gata i Göteborg under onsdagseftermiddagen. Barnet hade rymt från en förskola och togs om hand av en privatperson som larmade polisen. Nu har förskolan polisanmälts.

Enligt den anmälan som kom in till polisen under eftermiddagen irrade treåringen omkring ensam i trafiken utan skor, skriver GT.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var en privatperson som upptäckte och tog hand om barnet och sedan ringde polisen.

– Det stämmer att det är en treårig pojk som hittats på gatan vid hållplats av en allmänhet, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

När polisen kontaktade en förskola som låg i närheten visade det sig att treåringen hörde dit och hade försvunnit därifrån.

– Det ligger en förskola i närheten, då ringer man dit och konstaterar att han har kommit därifrån, sedan kontaktade man föräldrar, säger Stefan Gustafsson.

Polisen: Har hänt tidigare

Efter händelsen har en polisanmälan gjorts mot den aktuella förskolan. Rubriceringen det rör sig om är "Framkallande av fara för annan".

– Som jag uttolkar det så har detta hänt tidigare. Då anser man att det är försumlighet, att man inte håller reda på barnen och då ska man pröva det, om det är framkallande av fara för annan. De har ju ansvar för barnen på skolan, säger Stefan Gustafsson.

Enligt GT ska områdeschefen för förskola i den aktuella stadsdelen inte informerats om händelsen, då hen är bortrest.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.