Trafikkaos i rusningstrafiken

ANNONS
|

Flickan ska ha varit på väg över ett övergångsställe när hon träffades av bilden. Honfördes till sjukhus med smärtor i ryggen. Hennes pappa ska varit med vid olyckstillfället.

Peter Adlersson kunde vid 19-tiden inte bekräfta om det inletts någon förundersökning om brott i samband med olyckan.

- Men om de initiala uppgifterna stämmer så är det ett brott. Man har plikt att stanna om man varit inblandad i en olycka, säger Peter Adlersson.

Larmet kom in till polisen strax efter 18 på onsdagseftermiddagen.

Många larm

Under onsdagseftermiddagen har flera olyckor inträffat i trafiken i Göteborg och Västra Götaland.

Strax efter 18-tiden blev en åttaårig flicka påkörd av en bilist i Mölndal. Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats. Flickan ska ha förts till sjukhus med smärtor i ryggen och är vaken och talbar.

ANNONS

Enligt polisen ska flicka ha befunnit sig på en cykel när hon blev påkörd av en bil. Enligt uppgifter ska föraren ha smitit från platsen.

Seriekrock på riksväg 40

16.13 larmades polisen om en seriekrock med fem inblandade fordon i Göteborg.

- Det är på riksväg 40 vid Delsjömotet och enligt räddningstjänsten rör det sig om fem bilar som är inblandade, säger Peter Adlersson.

Vad som orsakat krocken är än så länge oklart.

- Det verkar inte som att någon är allvaligt skadad, men trafiken påverkas och det är stopp i tre filer och endast bussfilen som är öppen, säger Peter Adlersson.

Strax efter 16.30 meddelar räddningstjänsten att man är på platsen.

- Fem bilar inblandade och det är bara framkomlighet i bussfilen, säger Johan vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Han uppger att skadeläget för de inblandade är oklart.

- Vet ej, men ambulans och polis är på platsen. Ingen är fastklämd i sin bil eller så.

Flera av bilarna behöver enligt räddningstjänsten att bärgas från platsen, så det lär dröja innan trafiken kommer att flyta på igen.

- Bärgare ska beställas, så det kommer att ta en stund.

Strax innan klockan 17 meddelar polisen att tre av bilarna behöver bärgas, men att tre filer fortfarande är avspärrade och trafiken är hänvisad till bussfilen.

ANNONS

Tjörnbron fick stängas av

Fyra bilar är inblandade i en olycka på Tjörnbron, norr om Göteborg.

- Krockkuddar ska ha utlösts i olyckan och det rapporteras om läckage från ett fordon, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.

Räddningstjänsten tog sig snabbt till platsen och enligt insatsledare K G Persson är trafiken helt avstängd i båda riktningar över bron.

- Det är en fyrbilskrock uppe på bron med 4-5 personer inblandade. Ingen ska ha behövt lämna platsen med ambulans och det är helt stopp i trafiken i båda riktningarna över bron, säger han.

Vid 17.20 kunde K G Persson både en en tydligare bild av olyckan och räddningstjänstens arbete.

- Det var en kökrock med fyra bilar inblandade.Vi är klara på platsen och fyra bilar kunde bärgas utan problem. Endast lindrigare personskador och trafiken ska rulla på igen, men i och med att det varit så långa köer så tar det ett tag innan det ger resultat och köerna försvinner.

Misstänkt rattfylla

En av förarna inblandade i olyckan blåste positivt i polisens kontroll och fick följa med för provtagning. Han rapporteras för enligt polisen för misstänkt rattfylla.

ANNONS