Trafikkaos i centrala Göteborg

Problemen på Götaälvbron har skapat stora trafikstörningar i centrala Göteborg. Följ GP:s direktrapportering kring trafikläget här nedan.

ANNONS
|

Strax efter halv två fastnade Götaälvbron i delvis uppfällt läge. Något som innebar att ingen trafik kunde ta sig över till andra sidan. Det har inneburit stora köer och förseningar i kollektivtrafiken i Göteborg.

Spårvagnarna vände vid Wieselgrensplatsen och Drottningtorget på respektive sida av älven. Västtrafik hänvisade istället resenärer till busstrafiken genom Tingstadstunneln.

Efter drygt två timmar släpptes trafiken på över bron strax efter halv fyra. Men problemen kommer märkas av under stora delar av eftermiddagen, enligt Kristian Lans på Västtrafiks presstjänst.

– Det har bildats köer runt om i stan. Det kommer ta en tid innan trafiken rullar på som vanligt. Men vi gör allt vi kan för att få trafiken att rulla. Man får räkna med att det tar lite längre tid än vanligt i trafiken under eftermiddagen. Håll gärna koll på Västtrafiks hemsida och To go-appen, säger han.

ANNONS
ANNONS