Trafik stoppades efter spårvagnskrock

Två spårvagnar krockade i närheten av Doktor Sydows Gata i Guldheden under fredagskvällen. Trafiken stoppades och Västtrafik fick sätta in ersättningsbussar på delar av sträckan.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 17.30 under fredagskvällen som två spårvagnar krockade i närheten av hållplatsen Doktor Sydows gata i Guldheden. Enligt Västtrafik rörde det sig om en kökrock.

– Vad jag har förstått så är det en vagn som kört in i baksidan på den andra, sa Helin Bekir störningskoordinator vid Västtrafik.

I samband med olyckan blev det stopp för linje 10 från Doktor Sydows Gata i båda riktningar efter olyckan. I stället körde bussar mellan Wavrinskys plats och Doktor Sydows gata.

– Vi har beställt in ersättningsbussar som kommer trafikera på sträckan, men det är svårt att säga nu hur länge stoppet kommer vara, sa Helin Bekir.

ANNONS

Det är oklart om någon skadats i olyckan, men enligt SOS alarm ska ingen ambulans skickats till platsen.

Vid 18.20 meddelade Västtrafik att stoppet var uppklarat och spårvagnstrafiken åter rullade på sträckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS