Trängsel på loppmarknaden

ANNONS
|

– Det här är ju värre än julafton på Frölunda torg, suckar en man i trängseln kring Mariaplan. Han har hamnat mitt i Majornas jättelika loppmarknad.

För tredje året i rad kunde boende i Majorna, Sandarna och Kungsladugård under söndagen ställa upp bord med prylar till försäljning utanför det egna huset eller på någon annan plats som inte redan ockuperats av andra säljare.

– Jag har sålt en gång tidigare, för två år sedan, som var första gången loppisen ordnades. Eftersom jag känner en av dem som startade det hela tycker jag det är jättekul att det blivit en sådan succé, säger Lina Larsson.

ANNONS

Hon var ute redan vid åtta på morgonen för att få en bra plats i ett hörn bredvid plaskdammen på Mariagatan. När försäljningen börjar vid elva är här redan proppfullt av glada försäljare som lockar med kläder, skor, böcker, skivor och leksaker – och ännu fler besökare, redo att göra fynd.

Som åttaåriga Vilma Wirenhed.

– Jag har 70 kronor att handla för och har köpt en massa fina saker, berättar hon och räknar upp: en badring, en plastorm, en skateboard och en liten delfin.

Förutom i Majorna har det under helgen också varit gårdsloppis i Gårda.

ANNONS