Erik Nord polisområdeschef för Storgöteborg.
Erik Nord polisområdeschef för Storgöteborg.

Terrorhot mot Sverige - så här agerar Göteborgspolisen

Minst sju terrorister ska ha tagit sig in i Sverige. Men polisen i Göteborg uppger att de inte berörs av terrorhotet. - Det är inte vårt ärende, säger polisområdeschef Erik Nord.

ANNONS
|

Expressen pressenterade i dag uppgifter om att sju eller åtta terriorister ska ha tagit sig in i Stockholm. Men somdet ser ut i nuläget vidtar polisen i Väst inga särskilda åtgärder.

Inte heller Landvetter flygplats höjer säkerheten på flygplatsen.

- Vi följer alltid polisens och säkerhetspolisens direktiv i sådana här lägen. Och i nuläget har vi inte fått någon information om ökad säkerhetsrisk på någon av våra flygplatser, säger Ulf Wallin som är presschef på Swedavia.

Det ska ha varit denirakiska säkerhetstjänsten som varnat säkerhetspolisenom att sju till åtta IS-terrorister tagit sig in iSverige för att utföra terrordådi Stockholm.Enligt tidningens källor planerar IS-männen att slå till mot civila mål.

ANNONS

Enligt Erik Nord polisområdechefi Storgöteborg berörs inte områdeVäst av terrorhotet i nuläget.Utöver det är han förtegen och kan haninte lämna ut några uppgifter omvad polisen i Göteborg har fått för information.

- Vi är informerade i regionen, jag kan inte säga något mer än att jag hänvisar till polisens nationella avdelning i Stockholm.

Har det kallats in någon form av förstärkning till Göteborg?

- Jag kan säga så mycket som att det härinte är vårat ärende, i övrigt hänvisar jag som sagt till Stockholm.

Så länge som säkerhetsnivån inte höjs i Sverige vidtar Landvetter flygplats inga åtgärder gällande måndagens information om terrorhot.

- När vi i höstas hade ett larm om förhöjd säkerhetsnivå från Säpo, hade vi mer poliser på plats. Men det är inget som är aktuellt i nuläget eftersom att säkerhetsnivån inte har höjts,säger Ulf Wallin som är presschef på Swedavia

ANNONS