Taxi fastnade på spåret - stoppade spårvagnarna

I nästan en timmes tid fick spårvagnstrafiken stoppas helt. Anledningen: En taxibil hade plötsligt kört in på spåret. - Det var sju eller åtta vagnar som inte kunde åka på grund av det här, säger Christian Blomquist, störningskordinator på Västtrafik.

ANNONS
|

Efter midnatt stoppades spårvagnstrafiken i Härlanda av ett något oväntat hinder. Plötsligt hade en taxibil kört in på spåret och det satte käppar i hjulen för spårvagnarna.

– Det var en taxichaufförsom hade sett fel på skyltarna och kört ner på makadamen och fastnat, säger Claes Blick, trafikledare på Göteborgs spårvägar.

Det hela resulterade i att linje ett och tre fick sluta köra på sträckan helt – och det dröjde dessutom ett tag innan taxibilen kom loss.

– Det tog 37 minuter för att få bort honom därifrån. Efter det kunde spårvagnarna köra rätt, säger Claes Blick.

Ytterligare en bil fastnade

Men det slutade inte där, för natten fortsatte på samma sätt. Bara en kort stund senare hade ytterligare en bil fastnat i spåren. Den här gången i Krokslätt.

ANNONS

– Den hade åkt in på spåret mellan Elisedal och Varbergsgatan, säger Christian Blomquist, störningskordinator på Västtrafik.

Det hela resulterade i att linje 2 och 4fick stoppas på sträckan i bägge riktningar. I stället fick man sätta in ersättningsbussar.

– Under tiden hade vi bussar som ersatte. Mellan tumme och pekfinger tror jag att det var sju eller åtta vagnar som inte kunde åka på grund av det här, säger Christian Blomquist.

Det hela handlade om att en bilist hade valt en alternativ rutt när hon såg att det var vägarbete på den vanliga bilvägen. En kort stund senare var även hon fast. Den här gången tog det över 50 minuter innan bilisten kunde komma loss.

– Man skulle ju kunna tro att det var fullmåne ikväll, men mest synd är det om de som skulle hem från jobbet, säger Claes Blick.

ANNONS