Regnbågsflaggor pryder Västtrafiks fordon.
Regnbågsflaggor pryder Västtrafiks fordon.

Ta spårvagnen och kliv ut ur garderoben

ANNONS
|

Sedan flera år tillbaka har Västtrafik stöttat festivalen West Pride. Många känner säkert igen regnbågsflaggorna som vajar på alla Västtrafiks fordon under festivalen. Men nu tas samarbetet dessutom till en ny nivå.

Maria Björner Brauer är försäljnings- och marknadschef på Västtrafik.

- Vi har successivt fördjupat samarbetet. I år kommer vi stripa ett antal dörrar på spårvagnarna till garderobsdörrar. Det är ett kul sätt att väcka uppmärksamhet kring begreppet "att komma ut", berättar hon.

På de 30 spårvagnar som ingår i kampanjen är det bara ett dörrpar som görs om. Resenärerna väljer själva om de vill gå genom dörrarna. Tanken är att väcka positiv uppmärksamhet - gärna i sociala medier.

ANNONS

- Eftersom det bara är trettio vagnar av flera hundra är tanken att göteborgarna kan passa på att ta en bild när garderobsdörrarna passerar, vi vill gärna att den här viktiga frågan ska lyftas upp, säger Maria Björner Brauer.

Förutom satsningen med själva fordonen har också 300 West Pride-volontärer fått Västtrafikkort att resa med under festivalen, och Västtrafiks ledning har utbildats i HBT- frågor.

- Den bakomliggande tanken är att vi som jobbar med kollektivtrafiken ska stötta mångfald och bidra till ett samhälle där alla känner sig välkomna. Det ingår i vår roll, vi finns till för alla. Jag är glad och stolt över den här satsningen, säger Maria Björner Brauer.

ANNONS