Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

toget2.jpg
En urspårning skapar problem i tågtrafiken under onsdagsmorgonen. Bild: Stefan Berg

Tågstopp påverkar sträckan Göteborg–Stockholm

En urspårning utanför Skövde påverkar trafiken på Västra stambanan och sträckan Göteborg–Stockholm. Vid lunchtid blev stoppet delvis uppklarat men fortfarande förekommer det förseningar i tågtrafiken.
– Det är följdförseningar på upp till ca en timme, säger Annie Edwards, presskommunikatör vid Trafikverket.

Sedan strax innan klockan 01 på onsdagsnatten är det stopp i tågtrafiken mellan Skövde och Töreboda. Det påverkar trafiken på Västra stambanan.

– Det är ett arbetsfordon som spårat ur i Väring, säger Beisi Sundin på Trafikverkets presstjänst.

Men det påverkar också resande med fjärrtåg mellan Göteborg och Stockholm. Fram till lunchtid lades tågen om och gick via Nässjö och Linköping efter Falköping vilket ledde till ett tillägg på två timmars restid

Förseningar på upp till en timme

Vid 12-tiden meddelade Trafikverket att stoppet delvis var uppklarat.

– Vi har öppnat upp ett av de två spåren som var stoppade. Nu delar tågen på det spåret, så trafiken är igång men det är inte en full framkomlighet, säger Alexandra Elias, presskommunikatör vid Trafikverket.

Trafikverket rekommenderar resenärer att kontakta sin operatör för mer information,

Enligt Annie Edwards, presskommunikatör vid Trafikverket, förekommer det fortfarande förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg.

– Inga tåg leds om, men det är följdförseningar på upp till ca en timme. Följdförseningarna avtar successivt och Trafikverket har satt prognosen till att öppna även det andra spåret till klockan 18.00, säger hon.

Mest läst