SVT-huset evakuerat efter brand

ANNONS
|

Det var vid 21-tiden som räddningstjänsten ryckte ut på ett larm vid kanalhuset på Älvstranden i Göteborg. Detta efter att det börjat brinna inne i lokalerna.

- Det började brinna i ett pentry, säger Dan Lindqvist, larm & ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Lokalerna används av SVT och SR. Där produceras även några av Sverige främsta journalistiska TV-produktioner i form av "Uppdrag granskning" och "Opinion Live".

Tvingades evakuera - innan programstart

All personal och alla gäster tvingades lämna Kanalhuset i Göteborg efter att brandlarmen började tjuta. I byggnaden finns både SVT- och SR-redaktioner, och det var risk för att SVT-programmet Opinion Live, vars sändning startar klockan 22, skulle få utgå. Men enligt det senaste beskedet är läget under kontroll och programmet ska sändas som planerat.

ANNONS

-Men om larmet skulle gå får jag bryta sändningen, säger programledaren Belinda Olsson till TT.

Hon berättar att det är fullt med brandbilar på innergården och larmet kommer och går.

-Men vi siktar på en sändning just nu. Men det har varit lite kaos, säger Belinda Olsson.

"Får inte stopp på vattenspridningen"

Branden i sig visade sig vara hyfsat harmlös då lokalernas sprinklersystem kunde släcka branden väldigt snabbt - trots det har det uppstått problem ändå.

- Vi får inte stopp på vattenspridningen, säger Dan Lindqvist.

Just nu arbetar räddningstjänsten med att stänga av husets sprinklers, men något lösning har man inte kunnat hitta.

- Vi har kontakt fastighetsskötaren för att se hur vi kan stänga av de. Det går fort och vattnet stiger över tröskeln,säger Dan Lindqvist.

Vid 23-tiden meddelade räddningstjänsten att man fått ett stopp på byggnadens sprinklers. Nu arbetar man med att pumpa upp det vattnet som har svämmat över i fastigheten.

Texten uppdateras.

ANNONS