Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Stort supporterbråk i Göteborg

Två gäng drabbade under lördagskvällen samman på Odinsgatan i centrala Göteborg. Flera personer omhändertogs och någon lär också ha skadats.
– Det var fotbollsrelaterat. Det ska enligt uppgift ha handlat om anhängare till IFK och Gais, säger Morten Gunneng, vakthavande på polisen.

ANNONS
LocationGöteborg||

Det var runt klockan 20.30 som de två grupperna rök ihop utanför en restaurang.

– Det lär initialt ha varit en ganska intensiv uppgörelse, med ett 20-tal personer inblandade, konstaterar Morten Gunneng.

Polisen var snabbt på plats och gjorde ett antal frihetsberövanden.

– Vi omhändertog flera män för ordningsstörning. Ingen av dem är dock formellt gripen. Det slutade med tre som avvisades från platsen och två som avlägsnades med vår hjälp, säger Gunneng.

Enligt uppgift har minst en person skadats i slagsmålet.

– Honom har vi ännu inte lokaliserat. Under tiden har vi upprättat en anmälan om misshandel, men det finns i nuläget ingen misstänkt eller utpekad, summerar Morten Gunneng.

ANNONS

Polisen tror att det rört sig om en på förhand uppgjord sammandrabbning mellan de olika klubbarnas risksupportrar.

Ingen av de som befann sig i tumultet på Odinsgatan har visat sig vara intresserad av att göra någon anmälan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS