Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: TT/Google Maps
Bild: TT/Google Maps

Stort gäng attackerade vakter i Göteborg

Ett stort gäng på 10-talet personer attackerade två ordningsvakter i Bergsjön i Göteborg under söndagskvällen. Gänget kastade först stenar mot de båda. Sedan blev den ena vakten misshandlad med en batong. Under natten har en misstänkt man i 20-årsåldern anhållits.

Strax efter klockan tio på söndagskvällen fick polisen in ett larm från Rymdtorget i Bergsjön. Två ordningsvakter som eskorterade personal från ICA-butiken till deras bilar blev plötsligt överrumplade av ett gäng på 10-talet maskerade personer. Gänget ska ha kastat stenar mot vakterna och sedan jagat bort den ena av dem. Den andre blev utsatt för misshandel av gruppen.  

– En ordningsvakt har blivit överfallen. Personen är skadad, bekräftade Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region Väst, strax efter att händelsen inträffat. 

Vakten ska ha attackerats med någon typ av föremål. 

– De har attackerat honom med något föremål, kanske en batong, sade Ann-Christine Löfstrand.
 

Förd till sjukhus

Vakten som skadades fördes till sjukhus med huvudskador. Polisen åkte dit för att prata med honom. 

Enligt uppgifter till polisen ska gärningsmännen som attackerade vakten ha varit maskerade. Sent under söndagskvällen sökte man efter gärningsmännen i området. 

– Vi letar med hundar efter flera misstänkta gärningsmän, sa Ann-Christine Löfstrand. 
 

En anhållen

På måndagmorgonen uppgav polisen att en man i 20-årsåldern anhållits misstänkt för inblandning i händelsen. Flera personer kontrollerades under natten i området. 

– Vi kontrollerade personer i området som stämmer överens med vittnesbeskrivningar av gänget, berättade Ann-Christine Löfstrand.

Enligt polisen röntgades den misshandlade vakten på sjukhuset.

– Han skickades till röntgen direkt, men han är vaken och talbar, sade Ann-Christine Löfstrand. 

Rubriceringen sent under söndagskvällen var våld mot tjänsteman. Under morgonen ändrades den till grov misshandel av tjänsteman.

Mest läst